Babacan'dan 'işsizlik artıyor' yorumuna yanıt

İşsizlik rakamlarının yükseldiği yorumlarını eleştiren Devlet Bakanı Babacan, "Kış aylarında havalar soğudu işler kötüye gidiyor' demek nasıl abes kaçacaksa, mevsimsellikten arındırılmadan işsizliğe bakmak da o kadar gereksiz" dedi.

Babacan'dan 'işsizlik artıyor' yorumuna yanıt

Devlet Bakanı Ali Babacan, son dönemde işsizlik yükseliyor yorumlarını eleştirdi.

Bireysel emeklilik sisteminin 2 milyon katılımcıya ulaşması nedeniyle İstanbul'da düzenlenen törene katılan Bakan Babacan işsizlikle ilgili umut verdi.

Babacan, "Ekim, Kasım, Aralık aylarına girerken 'havalar soğudu bak işler ne kadar kötüye gidiyor' demek abes kaçacaksa, 'Ekim, Kasım, Aralık aylarına girerken yine arttı' diye haber yapmak da o kadar gereksiz, lüzumsuz, yanıltıcı. Ekim, Kasım, Aralık ve Ocakta işsizlik oranındaki gelişmeler bizim beklediğimizden daha iyi seyrediyor. 2009 ortalaması yüzde 14.8 değil daha düşük olacak" dedi.

Aralık'ta sanayi sipariş endeksinin yüzde 32, ciro endeksinin yüzde 27 arttığına dikkat çeken Babacan, reel sektör ve finans sektöründe güçlü sinyaller aldıklarını belirterek 2010'a dair olumlu olduklarını kaydetti.

Bireysel emeklilik sistemine ilişkin de açıklamalar yapan Babacan, "2009'un ilk 6 ayında Türkiye yüzde 12 nominal getiriyle OECD ülkelerinde birinci oldu" dedi.

Babacan, Türkiye'deki fon büyüklüğünün milli gelire oranının gelişmekte olan ülkeler ortalaması olan yüzde 10'a ulaşması için 100 milyar liraya çıkması gerektiğini kaydetti.

Sistemde fon büyüklüğü 5 Şubat itibariyle 9.3 milyar lira, katılımcı sayısı 2 milyon. Sektör bu yıl 12 milyar lira fon büyüklüğü ile 2.3 milyon katılımcı hedefliyor.

Sayfa Yükleniyor...