Bahçeşehir Koleji'ne ABD'li ortak

ABD'li Carlyle Grubu, Bahçeşehir Kolejleri'ne yüzde 48 ortak oldu.

Bahçeşehir Koleji'ne ABD'li ortak

Dünyanın en büyük finansal yatırımcılarından ABD'li Carlyle Grubu, Bahçeşehir Kolejleri'nin yüzde 48 hissesine ortak oldu.

Bahçeşehir Kolejleri Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin eğitim sektöründe dünya standartlarına ulaşması için küresel yatırımcılara ihtiyacı bulunuyor. Bu amaçla uzun zamandır süren görüşmeler sonucunda dünyanın en önemli yatırım gruplarından biri olan Carlyle Grubu ile ortak yatırım yapma kararı almıştık. Bugün tüm resmi işlemleri tamamlayarak anlaşmaya varmış bulunuyoruz" dedi.

Açıklamada, satın alma tutarı yer almadı. Carlyle'ın Bölge Genel Müdürü Walid Musallam da, "Türkiye'de özel öğretime olan ihtiyaç, nüfus büyümesi ve gelir düzeyinin yükselmesi gibi bir takım faktörlere bağlı olarak hızla artıyor" dedi.

Carlyle'ın Türkiye Yatırımlarından Sorumlu Genel Müdürü Can Deldağ ise "Bahçeşehir Kolejleri'nin eğitim standartlarını daha da geliştirmek ve ülke genelinde okul sayısını artırarak bu başarının devamını sağlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Bahçeşehir Eğitim Grubu bünyesinde 1994'te kurulan Bahçeşehir Kolejleri'nin 2011 yılı itibariyle bünyesinde 34 anaokulu, 20 ilköğretim okulu ve 11 lise bulunuyor. Bahçeşehir Kolejleri'nde yaklaşık 12,000 öğrenci okuyor.

Sayfa Yükleniyor...