Bahçeşehir'e Amerikalı ortak

ABD'li ünlü yatırım fonu Carlyle Grubu Bahçeşehir Kolejleri'nin yüzde 48'ini satın aldı. Enver Yücel 'Bize yatırım yapmaları büyük gurur kaynağı' dedi.

Bahçeşehir'e Amerikalı ortak

Carlyle Grubu, Bahçeşehir Kolejleri'yle yüzde 48 oranında ortaklık anlaşması imzaladı. Carlyle'ın dünyanın birçok ülkesinde çok büyük yatırımlar yapan bir grup olduğunun altını çizen Bahçeşehir Kolejleri Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel'in konuyla ilgili değerlendirmesi şöyle oldu:

'Grubun, Türkiye'de eğitim sektörüne bizimle girmesi büyük bir gurur kaynağı. Amacımız hem Türkiye'de kaliteli eğitimi daha fazla öğrenciye ulaştırmak hem de eğitim anlayışımızı ve geleneklerimizi tüm dünyaya açmaktır. Bu anlaşmayla Bahçeşehir Kolejleri, Türkiye'nin en çok ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan eğitim sektörüne ilk kez bir uluslararası yatırımcının gelmesine vesile oldu.'

STANDART GELİŞTİRECEĞİZ
Carlyle'ın Bölge Genel Müdürü Walid Musallam 'Türkiye'de özel öğretime olan ihtiyaç, nüfus büyümesi ve gelir düzeyinin yükselmesi gibi bir takım faktörlere bağlı olarak hızla artıyor. Bahçeşehir Kolejleri ile ortak olmaktan büyük heyecan duyuyor ve birlikte çalışmalara başlamak için sabırsızlanıyoruz' dedi.

Carlyle'ın Türkiye Yatırımlarından Sorumlu Genel Müdürü Can Deldağ ise Bahçeşehir Kolejleri'nin eğitim standartlarını daha da geliştirmek ve ülke genelinde okul sayısını artırmayı hedeflediklerini söyledi.

63 OKULLUK ZİNCİR
1994'te Bahçeşehir Eğitim Grubu bünyesinde kurulan Bahçeşehir Kolejleri, Türkiye'de gelişmekte olan özel öğretim sektöründe anaokul, ilk ve orta dereceli okul alanlarında lider isimlerden biri haline geldi. 2011 yılı itibarıyla bünyesinde 34 anaokulu, 20 ilköğretim okulu ve 11 lise bulunan Bahçeşehir Kolejleri'nde yaklaşık 12 bin öğrenci okumaktadır.

6 KITADA 33 BÜRO
6 kıtada 33 bürosu ve bin 200'ün üzerinde çalışanı bulunan Carlyle'ın sektördeki son yatırımlarıysa şöyle şöyle: Dünyanın en büyük özel öğretim kurumu olarak 30 yıldır ABD'de faaliyet gösteren ve Phoenix Üniversitesi de dahil olmak üzere bünyesinde birçok özel öğretim kurumunu bulunduran Apollo Group, Çin'in özel yüksek öğretim hizmeti sağlayıcılarından HaoYue Education Group, İngiliz dili öğretim hizmetleri sunan küresel operatör Wall Street Institute, Meksika'da dört kampusu bulunan özel üniversite Universidad Latinoamericana ve Doğu Çin'in önde gelen dil eğitimi zincirlerinden NeWorld Education Group.

Sayfa Yükleniyor...