Bahribaba Parkı’na müze

İzmir’e bir mega müze kazandırılması konusundaki çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürdürülüyor.

Bahribaba Parkı’na müze

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’e bir mega müze kazandırılması konusundaki çalışmaları yoğun şekilde sürdürdüklerini söyleyerek, “Müzenin Konak’taki Bahribaba Parkı veya civarında yapılmasına ilişkin hazırlıkları önümüzdeki günlerde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a teklif olarak sunacağız” dedi.

Otapark Sorunu Çözülecek

Kocaoğlu, Kültürpark Yeraltı Otoparkı için, “Bu otopark, diğer tüm otoparklarımızdan farklı olarak planlandı ve çalıştırılmasına kararı verildi. Burada, kentin merkezine gelecek ve Kültürpark’taki çeşitli etkinliklere katılacak hemşerilerimizin 5 saatlik süreler içinde yararlanması hedeflendi.” dedi.

Yeni Stad Projesi İzmir’e

Türkiye’nin evsahipliği için aday olduğu 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası için İzmir’e kazandırılacak yeni stad konusunda da bilgi veren Kocaoğlu, “Karşıyaka’da yapılması öngörülen bu stad yerini zaten 1/25 binlik planlarda belirlemiştik. Milli Emlak Müdürlüğü ilgili çalışmalar yapılacak ve bu alanda federasyonun çizdireceği proje uygulanacaktır. Yeni planlama çalışmalarına başlamak için Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden gelecek bilgiyi bekliyoruz” şeklinde konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, EXPO 2020 ile ilgili olarak ise, “2015 yılı için yola çıkarken, İnciraltı’nda sağlık turizmi merkezi kurma ve İzmir’i bir sağlık kenti yapma hedefimizi dünyaya duyurmuştuk. Bu projemizi yapmadan, en azından İnciraltı’nın planlamasını bitirmeden çıkacağımız yeni bir EXPO yolculuğunda, elimizin çok güçlü olmayacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Emlaktimes

Sayfa Yükleniyor...