Bakan Albayrak'tan enflasyon değerlendirmesi

Ekim ayı enflasyon rakamlarını değerlendiren Bakan Albayrak, "Kasım ve aralıkta fiyatlama normalleşecek. Trend gayet olumlu, yıl sonu hedeflerini yakalayacağımız bir noktadayız" dedi. Albayrak, kredi faizlerinin daha da düşeceğini söyledi.

Bakan Albayrak'tan enflasyon değerlendirmesi

Son dakika haberi! 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, enflasyon rakamlarını değerlendirdi.

Albayrak, "Kasım ve aralıkta fiyatlama normalleşecek. Trend gayet olumlu, yıl sonu hedeflerini yakalayacağımız bir noktadayız" dedi.

A Para kanalına konuşan Albayrak, "Kur, faiz ve enflasyon açısından büyük operasyonla karşı karşıya kaldık, bunu atlattık atlatıyoruz; çünkü makrolarımız çok sağlam. Ne kadar hızlı "soft landing" (yumuşak iniş) sürecini gerçekleştirirsek daha iyi netice alabiliriz" ifadesini kullandı.

"KREDİ FAİZLERİ DAHA DA DÜŞECEK"

Bankaların verilerini gün gün takip ettiğini, faizlerde bir düşüş olduğunu belirten Albayrak, "Kredi faizlerinde yüzde 20'li seviyeler iyi mi? Hayır; normalleşme süreciyle daha da düşecek" şeklinde konuştu.

Bankacılık sektörü açısından kasım ayından sonra çok daha iyi olacağını kaydeden Albayrak, daha aktif bir dönemin beklediğini dile getirdi.

Yeniden değerleme oranının ekim enflasyonu ile yüzde 23.7 olacağıyla ilgili konuşan Albayrak, "Birkaç aya bağlı anomali bugünü yansıtmadığı için gerekli adımlar ne ise onu yapacağız" dedi.

VİDEO: ENFLASYONDA DÜŞÜŞ NE ZAMAN BAŞLAR?

Sayfa Yükleniyor...