Mahmutbey gişelerinde geçişler serbest oluyor

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan Mahmutbey gişelerinde serbest geçiş sisteminin getirileceğini açıkladı. Çalışmaların başladığını belirten Arslan, serbest geçişin 2 ay içinde başlayacağını belirtti.

Mahmutbey gişelerinde geçişler serbest oluyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İzmir Seferihisar'da serbest geçiş sistemini kurduklarını hatırlatarak, "Şimdi Mahmutbey gişeleriyle ilgili de bu süreci hemen başlattık. 2 ay içerisinde Mahmutbey gişelerini tamamen serbest geçiş haline getireceğiz." açıklamasında bulundu.

Arslan bir televizyon kanalında katıldığı programda, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Bakan Arslan, Mahmutbey gişelerinin kaldırılıp kaldırılmayacağının sorulmasının üzerine, "Biz İzmir Seferihisar'da serbest geçiş dediğimiz yolun üstünde araçların takip edildiği, ücretin direkt otomatik kesildiği ve trafiğin hiçbir şekilde aksamadığı bir sistem kurduk, şu an çok başarılı bir şekilde uygulanıyor ve yaklaşık yüzde 30 civarında da trafiği rahatlatıyor. Şimdi Mahmutbey gişeleriyle ilgili de bu süreci hemen başlattık. 2 ay içerisinde Mahmutbey gişelerini tamamen serbest geçiş haline getireceğiz." şeklinde cevap verdi.

Düzenlemenin ardından Mahmutbey gişelerde trafikte yaklaşık yüzde 30'luk bir rahatlama olacağına işaret eden Arslan, "Bütün araçlar Mahmutbey gişelerinden serbest geçişle kesintisiz devam edecekler, hangi şeritten geçerse geçsin, ister HGS, ister OGS, fark etmiyor, otomatik olarak üsteki kemerden okunacak ve kişiler bunu hiç fark etmeyecekler bile." diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...