Bakan Berat Albayrak: Ekim ayında normalleşme başladı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2019 bütçesi görüşmelerinde konuştu. Ekonomideki son gelişmeleri değerlendirdi. "Ekim ayı itibariyle normalleşme sürecinin başladığını" belirten Bakan Albayrak, "2019 piyasalara güven veren bir yıl olacak" dedi.

Bakan Berat Albayrak: Ekim ayında normalleşme başladı

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2019 bütçe görüşmelerinde konuşan Bakan Berat Albayrak, ekonomide en kötü dönemin geride bırakıldığını söyledi.

Bakan Albayrak, "Kur, faiz, enflasyon atağına rağmen Türkiye bu süreci geride bıraktı. Türkiye'de ekim ayından itibaren normalleşme süreci başladı. 2019 piyasalara güven veren bir yıl olacak" dedi.

Türkiye'nin bir ekonomik krizle karşı karşıya olmadığını da belirten Bakan Albayrak, Türkiye'nin aksine ekonomik bir saldırıyla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Albayrak, "12 Eylül 1980 darbesinde bile olmayan ekonomik bir saldırı ile karşılaştık. Türkiye attığı adımlarla ay sonuna kadar bunu püskürterek normalleşme yakaladı. Ekim ayı ile güçlü bir dengeleme sürecini ortaya koydu. 10 Ağustos planını yapanlar duvara tosladı." dedi.

Bakan Albayrak, yeniden yapılandırma sürecindeki son durum hakkında da bilgi verdi. Yeniden yapılandırma için 5 milyon 950 bin 136 mükellefin başvurduğunu söyleyen Bakan Albayrak, "70 milyar liralık yapılandırma yapıldı. Bugüne kadar 10,8 milyar liralık tahsilat yapıldı. 2018 sonuna kadar 17 milyar lira daha tahsilat öngörülüyor." dedi.

Sayfa Yükleniyor...