Bakan Bülent Tüfenkci: Rusya’ya ihracatta artış var

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Rusya’ya yapılan ihracatın Aralık’ın ilk iki haftasında düşüş olmadığını belirterek, “Artış eğilimi var. Bu ambargoların yumuşayarak ortadan kalkacağına inanıyorum" dedi.

Bakan Bülent Tüfenkci: Rusya’ya ihracatta artış var

Halkalı Gümrük Müdürlüğü'nün yeni tesislerinde incelemelerde bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, buradan sonra AK Parti Çatalca İlçe Başkanlığını ziyaret etti.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tüfenkci, Rus uçağının düşmesinin ardından yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Bülent Tüfenkci, gümrük kapılarını kapatmadıklarını ve Rusya'dan gelen mallara ambargo uygulamadıklarını anımsattı.

Tüfenkci, "Ancak Rusya farklı bir yöntem seçti ve sebze-meyve başta olmak üzere bazı mallarımızın girişini engelleme, geri gönderme gibi işlemlere tabi tuttu. Bugüne kadar geri gelen veya iptal edilen beyanname sayımız 203. Son aldığım rakam buydu. Bu da 8 milyon 500 bin dolar seviyesinde bir büyüklüğe tekabül ediyor. Bizi etkileyecek veya ekonomimizi sarsacak durum değil" dedi.

Rusya'nın kaliteli ve ucuz Türk ürünlerinden istifade etmesini arzu ettiklerini vurgulayan Tüfenkci, "Bana gelen son ihracat rakamlarına göre, 1-15 Aralık arasında Rusya'ya yaptığımız ihracatta düşüş yok. Artış eğilimi var. Bu ambargoların yumuşayarak ortadan kalkacağına inanıyorum" diye konuştu.

Tüfenkci, "1 Ocak'tan sonra ambargoların yumuşayacağına inanıyoruz. Çünkü uygulanan ambargo ve boykot başta Rushalkı olmak üzere iki ülkenin halkının zararına" ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...