Bakan Çağlayan bankaları uyardı

Devlet Bakanı Çağlayan, Libya’da işleri duran inşaat şirketlerine dikkatli davranılması gerektiğini belirterek “Onlarla ilgili Türk bankacılık sistemi de bir sınavdan geçecek” dedi.

Bakan Çağlayan bankaları uyardı

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Libya’da işleri duran işadamlarının kredi borçları konusunda bankaları uyardı.

Libya’da işleri duran inşaat şirketlerine dikkatli davranılması gerektiğinin altını çizen Çağlayan, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Mevcut ihracat kredilerinin vadelerinin uzatılması konusunda Eximbank’ı çalıştırıyoruz. Firmalarımızın bu döneminde, işlerine ara vermiş olmalarından dolayı hakedişlerinde gecikmeler olabilir, onlarla ilgili Türk bankacılık sistemi de bir sınavdan geçecek, bu sınavı ben de herkes de izleyecek. Ümit ediyorum ki bankacılık sistemimiz bu geçiş döneminde firmalarımızla birlikte hareket edecektir. Bunu farklı noktalara, durumlara götürmeyeceklerdir.”

Hürriyet'in haberine göre, Libya’da işlerin durmasını değerlendiren Zafer Çağlayan, “Oradaki durumu sadece bir mola olarak görmek gerekir. Şantiyelerimiz şu anda ara veriyor ama oradan çıkış yok. İşler bir durulsun bakalım, ne oluyor, nereye gidiyor, bu işler devam edecek, sonuçta yapılan işler altyapıdır. Çünkü sonuçta oraya uzaydan kimse gelmeyecek, yine kendi içlerinden çözüm bulacaklar. O zaman özellikle inşaat sektörü daha da canlanacaktır. Ama biz şu anda candayız, yani oradan canlarımızı kurtarmanın gayreti içindeyiz, canan konusu sonra” dedi.

Sayfa Yükleniyor...