Bakan Çelik'ten süte müdahale talimatı

Gıda Bakanı Faruk Çelik, çiğ süt alımlarında aracıların haksız kazanç elde etmesini engellemek ve süt veren hayvanların kesimini önlemek amacıyla, Et ve Süt Kurumu'na, "süt piyasasına müdahale" talimatı verdi.

Bakan Çelik'ten süte müdahale talimatı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, çiğ süt alımlarında aracıların haksız kazanç elde etmesini engellemek ve süt veren hayvanların kesimini önlemek için Et ve Süt Kurumu'na (ESK) süt piyasasına müdahale talimatı verdi.

Geçen hafta ESK Sincan Kombina Müdürlüğü'nü ziyaret eden Bakan Çelik, burada, üreticilerin zarar görmemesi, süt hayvanlarının kesilmemesi ve aracıların haksız kazanç elde etmesinin engellenmesi için yetkililerden süt piyasasına müdahale etmelerini istedi.

Çelik'in talimatları doğrultusunda ESK süt piyasasının regülasyonu için ihtiyaç duyulan bölgelerde süt toplama ve süt tozu üretimi konusunda firmalarla anlaşma yapacak. Kurum, üretilen süt tozunu iç ve dış piyasaya arz edecek.

Kurum, çiğ sütün litresini Ulusal Süt Konseyinin bu yılın ilk yarısı için belirlediği 1,15 liradan alacak. ESK, ilgili firma ve birliklerle görüşmeler yapmaya başladı.

Sayfa Yükleniyor...