Bakan Elvan: KGF destekli iki yeni mekanizma hayata geçecek

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, ekonomi reform programında yer alan iki KGF teminatlı programın temmuzda hayata geçirileceğini belirtti.

Bakan Elvan: KGF destekli iki yeni mekanizma hayata geçecek

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Ankara’da TOBB Müşterek Konsey Toplantısı'nda yaptığı konuşmada "Ödeme güçlüğü çeken firmalarımızın kredilerinin yeniden yapılandırılması için çalışmalarımız devam ediyor.

Önümüzdeki günlerde uygulamaya geçeceğiz. Temmuz ayıyla birlikte Kredi Garanti Fonu (KGF) destekli iki yeni mekanizma hayata geçecek, buradan müjdesini de vermek istiyorum" dedi.

Elvan, "İhracatı önceleyen yatırımlara KGF teminatıyla 5. ve 6. bölgelerde uzun vadeli kredi, küçük ölçekli firmaya ilave işe aldığı her kişi için KGF kefaletiyle kredi sağlayacağız" diye konuştu.

ÖDEME GÜÇLÜĞÜ ÇEKEN FİRMALARIN KREDİLERİNİN YENİDEN YAPILANDIRILMASI

Bakan Elvan, ödeme güçlüğü çeken firmaların kredilerinin yeniden yapılandırılması için de çalışmalarının devam ettiğini dile getirerek, "Burada önceliğimiz, geçici finansal zorluk yaşayan firmalarımızı ayağa kaldırmak, üretime ve istihdama devam etmelerini sağlamaktır" dedi.

Bunun için bankaların esas alacakları rehberleri hazırladıklarını belirten Elvan, "Önümüzdeki günlerde uygulamaya geçeceğiz. Böylece kredilerini ödeyemeyen ama aslında iyileşebilecek firmaların borçlarının yapılandırılması da sağlanmış olacak. Geçici ödeme güçlüğü yaşayan sanayicimize mali durumunu düzeltme imkanı verilecek" diye konuştu.

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-play app-store Huawei App Gallery

Sayfa Yükleniyor...