Bakan Fakıbaba: Kıyma 29, kuşbaşı 31 liradan satılacak

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, kıymanın 29 liradan, kuşbaşının 31 liradan satılacağını açıkladı. Fakıbaba, ucuz et satışının en kısa zamanda devreye gireceğini söyledi.

Bakan Fakıbaba: Kıyma 29, kuşbaşı 31 liradan satılacak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2018 yılı bütçe görüşmelerinde yaptığı sunumda son 15 yılda hayvancılığa yaklaşık 25 milyar lira destek verdiklerini bildirdi. 

Bakan Fakıbaba, Et ve Süt Kurumunun (ESK) önemli çalışmalar yürüttüğüne dikkati çekerek, 2017’nin ilk 6 ayında üreticilerimizden 48 bin büyükbaş, 16 bin küçükbaş hayvan alımı yaparak 18 bin ton kırmızı et ürettiğini, 16 bin ton satış gerçekleştirdiğine işaret etti.  

Fakıbaba, önümüzdeki dönemde hayvancılıkla ilgili çalışmaları daha da ileri noktalara taşıyacak ve uzun vadeli tedbirleri alacaklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Vatandaşlarımızın et ihtiyacını ucuz ve uygun fiyatla karşılayabilmeleri için uzun süredir yoğun bir tempo ile çalışıyoruz. Öncelikli hedefimiz, en geniş tüketici kitlesine ulaşmak. Bu maksatla Türkiye’nin bütün illerinde satış noktası bulunan ulusal market zincirlerinde en ucuz ve en uygun fiyatla kıyma ve kuşbaşı et satışı yapılmasını hedefliyoruz. Bu hedefimizi gerçekleştirmek üzere dana kıymanın kilosunu 29 lira ve dana kuşbaşının kilosunu 31 liradan satmayı taahhüt eden ulusal zincir marketlere Et ve Süt Kurumumuz tarafından dana karkas et satışı yapılacaktır. Bir yandan vatandaşlarımızın et ihtiyacını ucuz ve uygun fiyatla karşılamaları için bu çalışmaları yaparken yerli hayvan yetiştiriciliği yapan besicilerimizi de koruyacağız. Bu doğrultuda besicilerimizin yerli hayvanlarını, Et ve Süt Kurumumuzda kesilmesi kaydıyla kilosunu 25 liradan satın alacağız."

Sayfa Yükleniyor...