Bakan Faruk Çelik: Her an et ithal edebiliriz

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ekmek ve et fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakanı Faruk Çelik, “Her an et ithal edebiliriz” diye konuştu.

Bakan Faruk Çelik: Her an et ithal edebiliriz

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

“BUNUN İZAHI YOK”

Ekmek fiyatlarında yaşanan tartışmaya değinen Bakan Çelik, “Zaruri bir gıda maddesi olarak fiyatının keyfiyeti konusunda mevzuatın bize yüklediği sorumluluklar var. Vatandaşları keyfi uygulamalarla karşı karşıya bırakamayız. Kimsenin kârında gözümüz yok. Tabii ticari faaliyettir. Bir 75 kuruşa satarken yanıbaşındaki il 1 kuruşa satıyor, bunun izahı yok” diye konuştu.

“ET İTHAL EDEBİLİRİZ”

Bir soru üzerine et fiyatlarında son bir ayda artış yaşandığını dile getiren Faruk Çelik, et ithali sinyali verdi.

Çelik, şu ifadeleri kullandı:

“Burada hedefimiz hayvan sayısını artırmak. Süt olmadan et olmaz. Sütle ilgili bazı tıkanıklığı gidermek için kararlar almıştık. 2016 yılında hayvancılık desteklerimiz devreye girmiş olacak. Hayvancılıkla uğraşanlar rahat olsun, biz onların destekçisi olacağız. Üreticiyi korurken, tüketiciyi de koruma yükümlülüğümüz var.

Spekülatörlere karşı et ithalatı imkanımız var. Bu bizim önceliğimiz, arzu ettiğimiz bir şey değil. Her an ithal edebiliriz. Spekülatörlerün oynadığı oyunla karşı karşıyayız. Spekülatörlere fırsat verilmemeli.”

Sayfa Yükleniyor...