Bakan Işık: Pilotumuz var ama kadro yeterli değil

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, darbe girişiminin ardından "Acil ihtiyacımızı karşılayacak pilotumuz var. Ama bu sayı, bizim norm kadromuz açısından yeterli değil. Bu sayıyı yeterli hale getireceğiz" dedi.

Bakan Işık: Pilotumuz var ama kadro yeterli değil

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından TSK'den 265 pilotun ihraç edildiğini belirterek, "Acil ihtiyacımızı karşılayacak pilotumuz var. Ama bu sayı, bizim norm kadromuz açısından yeterli değil. Bu sayıyı yeterli hale getireceğiz" dedi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, 2012 yılında inşaatına başlanılan Kara Havacılık Okulu'nda incelemelerde bulunmak için Isparta'ya geldi. Bakan Işık ve Orgeneral Çolak'ı Süleyman Demirel Havalimanı'nda Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı  MHP'li Yusuf Ziya Günaydın, Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun ve askeri yetkililer ile vatandaşlar karşıladı.

İnşası süren Kara Havacılık Okulu'nu gezen Bakan Işık, daha sonra Isparta Valiliği'ni ziyaret etti. Burada, 15 Temmuz darbe girişimini değerlendiren Bakan Işık, Isparta'nın her zaman olduğu gibi, yine demokrasinin yanında yer aldığını söyledi. Isparta halkının 15 Temmuz gecesi ortaya koyduğu tavırla Türkiye'de demokrasiye kast ekmek isteyen hainlere aslında en güzel karşılığı veren illerden biri olduğunu kaydeden Bakan Işık, "Yollara çıkan bu hainlerin darbe girişimini engelleyen kahramanlarımıza teşekkür ediyorum. Türkiye'nin hiç arzu etmediği hiç istemediği bir gece yaşandı" dedi.

Türk milletinin kararlılığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), polisin, jandarmanın ve bütün devlet kurumlarının hainlere gereken cevabı verdiğini belirten Bakan Işık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde halkın sokağa çıkması sonucu ihanet girişiminin engellendiğini söyledi.

KARA HAVACILIK KOMUTANLIĞI ISPARTA'YA

Darbe girişimini artık bir fırsata dönüştürmek ve özellikle Türkiye'de böyle bir olayın yaşanmamasını temin etmek açısından TSK'nın çok daha dinamik bir yapıya kavuşturmak açısından çalışmalar yatıklarını kaydeden Bakan Işık, şöyle dedi:

"Bu inşaatın en kısa sürede tamamlanması için gereken çalışmaları yaptık. 15 Temmuz öncesi planlamamız sadece kara havacılık okulu idi. Ama 15 Temmuz'dan sonraki planlamamızda Kara Havacılık Komutanlığı'nın ve bir alayımızın da Isparta'ya gelmesi şeklinde. Bununla ilgili gerek fiziki, gerek altyapı, gerekse sosyal yapı eksikliklerini tespit ettik. Bir yol haritası belirledik. Çalışmaları tekrar gözden geçirdik. İnşallah hedefimiz en kısa sürede, gerçekten devasa diyeceğimiz Türkiye'deki pilotların eğitimini değil dost ve kardeş ülke pilotlarının eğitimini sağlayacak bu güzel tesisin en kısa sürede kazandırılmasını sağlamaktır."

37 BİN SUBAYIN DOSYASI

FETÖ soruşturması kapsamında 37 bin subayın dosyalarının tek tek inceleneceğine ilişkin sürecin nasıl işleyeceğinin sorulması üzerine ise Bakan Işık, şunları kaydetti:

"2016 yılının terfileri çıkardığımız kanun hükmündeki kararnameyle 29 Temmuz itibariyle yapıldı. Bu terfilerin durdurulması ihtiyaç haline gelirse 2017'de ancak düşünülür. Ama o döneme kadar biz bu hainlerin tespit edilip TSK'dan ilişiğinin kesilmesi için bütün kuvvet komutanlıklarımıza ve Genelkurmay Başkanlığımızla yoğun bir çalışma yürüteceğiz. Bunu söylerken, özellikle bu ihanet şebekesiyle işi olmayan subayımızın, astsubayımızın, askerimizin endişe etmesine gerek olmadığını belirtmek isterim. Hiçbir endişe, korku ve tereddüt oluşmasın. Şu an da bütün mücadelemiz ülkesine ihanet etmiş, milletin verdiği vergilerle alınan silahları millete karşı kullanmış bu hainlerin TSK'dan temizlenmesidir. Bu çalışma TSK'nın iç işleyişinde mutlaka yapılacak. 37 bin dosyanın tek tek elden geçirilerek çok abartılı bir ifadedir."

"PİLOTUMUZ VAR AMA YETERLİ DEĞİL"

TSK'daki pilot sayısının yeterli olup olmadığı yönündeki bir soru üzerine ise Bakan Işık, "Şu ana kadar TSK'dan 265 pilot ihraç edildi. Acil ihtiyacımızı giderecek kadar pilotumuz var. Ama bu sayı bizim norm kadromuz açısından yeterli değil. Bu sayıyı yeterli hale getireceğiz. Biliyorsunuz FETÖ, TSK'nın ve diğer kurumların içerisine sızarak kendinden olmayanları elemine etmek için pilot olmaya elverişli olduğu halde, bazı insanları sağlık raporuyla pilot olmalarını engelledi. Bütün bunlar değerlendiriliyor. TSK'dan ayrılan pilotların geri dönmesiyle ilgili de çalışma yapıyoruz. Daha önceden sağlık raporuyla ayrılanlara tekrar bir hak veriyoruz. Sağlık kurumuna girmesi için. Pilotluğun dışındaki sınıf subaylığına ayrılanlara gerekli şartları taşımaları ve gerekli sınavlardan geçmeleri şartıyla tekrar pilotluğa dönmek için imkan tanıyoruz. Bütün bunlarla ilgili kanun hükmünde kararname hazırlıklarımızı tamamladık. Kanun hükmündeki kararnamenin yayımlanmasını bekliyoruz."

Bakan Işık ve beraberindekiler daha sonra şehit ailelerini ziyaret ederek başsağlığı diledi.

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Türkiye
  • 15 Temmuz darbe girişimi
  • FETÖ

Sayfa Yükleniyor...