Bakan Kurum imar barışındaki son rakamı açıkladı

Bugün itibariyle imar barışından yaklaşık 9 milyon 500 bin kişinin faydalandığı bildirildi. Son tarihin 31 Aralık olduğunu hatırlatan Bakan Kurum, ciddi talepler olduğu için süre uzatımını değerlendireceklerini söyledi. Ödemelerin yapılabilmesi için hafta sonu kamu bankaları da açık olacak.

Bakan Kurum imar barışındaki son rakamı açıkladı

Son dakika haberi! 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bugün için yaklaşık 9 milyon 500 bin vatandaşımız imar barışından faydalandı" dedi.

Trabzon Valiliğini ziyaret eden Bakan Kurum'u Vali İsmail Ustaoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar ve Salih Cora ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve ilçe belediye başkanları karşıladı.

Valilik şeref defterini imzalayan Kurum, ilçe belediye başkanlarının da katıldığı, basına kapalı gerçekleştirilen toplantıya başkanlık yaptı.

Kurum, toplantının ardından yaptığı açıklamada, imar barışına ilişkin, "Bugün için yaklaşık 9 milyon 500 bin vatandaşımız imar barışından faydalandı. Toplam yaklaşık 14 milyar liralık bedel ödendi" diye konuştu.

SÜRE UZAYACAK MI?

İmar barışına ilişkin sürecin 31 Aralık'ta tamamlanacağını anımsatan Kurum, "Sürecin uzatılmasına ilişkin ciddi talep var, bunu biz 31 Aralık'ta inşallah değerlendirmiş olacağız" dedi.

Kurum, 31 Aralık'a ödeme yapılabilmesi için tüm kamu bankalarının hafta sonu da açık olacağını söyledi ve şöyle devam etti:

"Diğer özel bankalarımızla da görüşmeleri sürdürüyoruz, bunun hem bakanlığımız internet sitesinde hem de bankalarımızın sitelerinde duyuruları olacaktır. Hafta sonu da bankalarımız açıktır, imar barışından vatandaşlarımız faydalanabilir."

İMAR BARIŞI FIRSATÇILIĞI

Sayfa Yükleniyor...