Bakan Müezzinoğlu: Emekliye promosyonda bir ay açıklama yok

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, emeklilere promosyonla ilgili ekstra çalışma yapılması gerektiğini belirterek, bir ay süresince bu konuda konuşmayacağını açıkladı.

Bakan Müezzinoğlu: Emekliye promosyonda bir ay açıklama yok

Bankaların emeklilere promosyon vermesi çalışmaları aylardır gündemde. Konuyla ilgili net bir sonuç henüz açıklanmış değil. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, promosyon çalışmasında Başbakan Binali Yıldırım'ın müdahalesine ihtiyaç olduğunu ve bu konuda bir ay boyunca konuşmayacağını söyledi.

İstanbul'da düzenlenen "Uluslararası İslam Dünyasında Sendikacılık Sempozyumu"na katılan Mehmet Müezzinoğlu, programın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin emeklilere aylıkları karşılığında banka promosyonu verilmesine ilişkin bakanın dün yaptığı konuşmayı hatırlatarak, "Sizin söylediğinize göre bu para yaklaşık 26 lira çıkıyor" sözleri üzerine Müezzinoğlu, "Bizim bu rakamlarla emeklimizin beklentilerine cevap verebilmemiz mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Emeklilere yönelik promosyon konusuyla ilgili bir ay boyunca konuşmayacağını da belirten Müezzinoğlu, "Sayın Başbakanımız ve özellikle kamu bankalarının yöneticileriyle birlikte bir çalışmayı yapıp ondan sonra sayın Başbakanımızın bir takdirine müdahalesine ihtiyacımız var. Onu başarabildiğimizde kısmen de olsa emeklimizi bir promosyon beklentisine kısmi bir cevap verme imkanımız olacak. Ancak şu anda emeklilerimiz için bankalardaki dünkü söylediğim yılda 24 günlük kalan paranın karşılığında bir hak ediş ise bu emeklimizi tatmin edecek bir rakam değil. Bu rakam ile emeklimizin karşısına çıkmak istemiyoruz. Çalışmalar devam ediyor. Bir ay süresince bu konuda konuşmayacağım" ifadelerini kullandı.

"20-25 LİRAYA DENK GELİYOR"

Müezzinoğlu, dün yaptığı açıklamada, "195 milyar lira maaş ödemesi yapıyoruz. Bu maaşların bankada durma süresi ayda 2 gün yılda ise 24 güne denk geliyor. Yılda çok zorlarsak en fazla 100 milyon lira para alabiliriz. Emekliler arasında bölmeye çalışırsak kişi başı 20-25 liraya denk geliyor, büyük bir adaletsizlik ortamı oluşur" demişti.

Sayfa Yükleniyor...