Bakan Nebati açıkladı: Kur korumalı mevduatta son rakam

SON DAKİKA HABERİ: Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kur korumalı mevduat hesbının büyüklüğünün 131 milyar lirayı aştığını söyledi.

Bakan Nebati açıkladı: Kur korumalı mevduatta son rakam

Son dakika haberi! 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Çengelköy'de düzenlenen Milli İrade Platformu üye Sivil Toplum Kuruluşları İstişare Toplantısı’na katıldı.

Burada bir konuşma yapan Nebati, kur korumalı mevduat sistemine yönelik son rakamları paylaştı.

Bakan, dün akşam itibarıyla kur korumalı mevduat hesabının büyüklüğünün 131 milyar lirayı aştığını söyledi.

"ENFLASYON TÜM DÜNYANIN PROBLEMİ"

2023'teki seçimlere tek haneli enflasyonla girileceğini belirten Nebati, enflasyonun sadece Türkiye'nin değil tüm dünyanın karşı karşıya olduğu bir problem olduğunu kaydetti.

"ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ"

"Enflasyon belası son 20 yılın en büyük enflasyon oranı" diyen Bakan, "Bu enflasyon sıkıntısını sadece biz değil bütün dünya hep birlikte 2022'de yaşayacak ve bunun üstesinden gelen bizler olacağız" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de enflasyondan etkilenen en önemli kesimin sabit gelirliler olduğunu dile getiren Nebati, onları korumak için yapılan çalışmalardan ve düzenlemelerden bahsetti.

YASTIK ALTI ALTINLAR

Yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması konusundaki çalışmalardan bahseden Nebati, çalışmaların son noktasına geldiklerini söyledi.

Nebati, "KDV'de de çalışmalarımız devam ediyor. Orada da rötuşları yapacağız. Sonra Cumhurbaşkanımız paylaşacaktır. Savunma sanayisinde, enerjide, havacılıkta, ilaçta, tarımda, turizmde yatırımcıları davet ediyoruz. Hazırlıklı olun. Bu konularda size tahmin bile edemeyeceğiniz seviyelerde özel imkanlarımızla hizmet edeceğiz. Siz yeter ki yatırım yapmaya karar verin" şeklinde konuştu.

Sayfa Yükleniyor...