Bakan Şimşek'ten 'fiş' açıklaması

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Bir alışveriş yaptığınızda belgesini almanız aslında 76 milyonun hakkını, hukukunu korumak açısından çok önemli" dedi. Şimşek, kendisinin her gün sabah spor dönüşü ekmeğini alırken fişini de aldığını söyledi.

Bakan Şimşek'ten 'fiş' açıklaması

Türk Hava Yolları'nın bir programına katılmak için Antalya'ya gelen Bakan Şimşek, Antalya Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin alışveriş sırasında alınmayan fişlere uygulanacak cezalarla ilgili sorusuna Şimşek, "Bir alışveriş yaptığınızda belgesini almanız aslında 76 milyonun hakkını, hukukunu korumak açısından çok önemli" karşılığını verdi.

Kendisinin her gün sabah spor dönüşü ekmeğini alırken fişini de aldığını söyleyen Şimşek, bunda 76 milyon insanın hakkı olduğunu belirtti.

Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çünkü orada 76 milyonun hakkı var. Aslında bir vatandaş olarak yapabileceğimiz, yerine getirebileceğimiz en önemli yükümlülüklerden bir tanesi fiş aldığımızda tabii ki 76 milyona hizmet olarak bir gelir elde etmiş oluyoruz.

Çünkü satın aldığınız hizmetin veya ürünün fiyatında zaten KDV var. Dolayısıyla onu aldığınız zaman millet hizmet imkanlarını artırmış oluyorsunuz. Bence çok önemli. O cezalara takmamak lazım. Önemli olan o sorumluluk bilincinin hepimizde yerleşmesi."

Bir gazetecinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dost modern bir darbe" açıklamasını sorması üzerine Şimşek, Başbakan Erdoğan'ın değerlendirmelerinin kendisine sorulmasını istedi.

Şimşek, daha sonra Belek turizm bölgesindeki bir otelde yapılacak toplantıya hareket etti.

Sayfa Yükleniyor...