Bakan Yıldırım 3. havalimanının açılış tarihini açıkladı

İstanbul'da yapımı devam eden 3. havalimanının birinci bölümü 2018 Şubat'ta açılacak. Açıklama Bakan Binali Yıldırım'dan geldi.

Bakan Yıldırım 3. havalimanının açılış tarihini açıkladı

İstanbul'da 3. havalimanı 2018'in Şubat ayında açılacak.

Açıklama Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'dan geldi.

AA'ya konuşan Yıldırım, "Yaklaşık 10 milyar 247 milyon euro'luk bir harcama yapılacak bütün etapları tamamlandığında. 2018’in Şubat ayında birinci bölümü, 90 milyon kapasitelik bölümü açılmış olacak" dedi.

Yıldırım, "Böylece Atatürk Havalimanında yaşadığımız sıkıntılar tamamen giderilecek. Yeni havalimanını devreye aldığımızda artık Atatürk Havalimanında tarifeli taşımacılık olmayacak" diye konuştu.

ÜÇÜNCÜ KÖPRÜ AĞUSTOS AYINDA

Üçüncü köprü'nün de tamamlanma aşamasına geldiğini ifade eden Yıldırım, 

"Zannediyorum son 150 metresi kaldı birleşmeye. Önümüzdeki 5-10 gün içerisinde köprü tabliyesiyle, askı halatlarıyla köprü silüeti ortaya çıkacak" dedi ve köprünün bitmesi için mayıs ayını işaret etti.

"Her şeyi ile kaplaması ile ışıklandırması ile tamamlanmış olacak" diyen Yıldırım, şöyle devam etti: "Ancak bağlantı yolları, kavşak çıkışları ile hepsini beraber açmak istiyoruz. Dolayısıyla bu yılın ağustosu gibi tamamen açılışa hazır hale gelecek üçüncü köprü ve yolları."

"GÜZERGAH BELLİ DEĞİL, HERKES FAL BAKIYOR"

Bakan Binali Yıldırım, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin de bilgi verdi. 5 güzergahta çalışma yapıldığını ve çalışmaların halen devam ettiğini kaydeden Yıldırım, şunları söyledi:

"Bunlardan bir tanesi, karşılaştırılmalı olarak gerekli incelemeler tamamlandığında güzergah olarak ön plana çıkmış olacak. Bunun için de zaman çok uzun değil. Bu sene içerisinde, bu senenin ikinci yarısından itibaren güzergahla ilgili her türlü sorun çözülmüş olur.

Bugüne kadar Kanal İstanbul ile ilgili bir güzergah resmen tanımlamadık. Herkes fal bakıyor, istihareye yatıyor, 'kanaldan geçecek' diye satış yapıyor. Bu spekülasyonların önüne geçmek istiyoruz, derdimiz odur."

Sayfa Yükleniyor...