Bakan Yıldırım'dan üçüncü köprü ücretlerine ilişkin açıklama

Bakan Binali Yıldırım, üçüncü köprü geçiş ücretlerine ilişkin bir soruyu yanıtlarken, köprünün maliyetinin geçiş yapacak araçlardan karşılanacağını belirtti ve "Her hizmetin bir bedeli var" dedi.

Bakan Yıldırım'dan üçüncü köprü ücretlerine ilişkin açıklama

İstanbul'da yapımı devam eden üçüncü köprü geçiş ücretinin ne kadar olacağı halen merak konusu.

Konuyla ilgili Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'dan bir açıklama geldi.

Açıklamasında rakam vermekten kaçınan Yıldırım, "Bu köprüyü devletin bütçesinden yapmıyoruz. Bu köprünün bir maliyeti var. Bu maliyet de, köprüyü kullanacak araçlardan ücret almak suretiyle karşılanacak. Burada şaşırılacak ya da yadırganacak bir şey yok" dedi.

"Her hizmetin bir bedeli var" ifadesini kullanan Yıldırım, "Paranız varsa bütçenizden yaparsınız, bedeli sübvanse edersiniz. Eğer yoksa yeterli kaynağınız, özel sektörle bir ortaklık şeklinde yaparsınız. Bir an önce hizmet devreye girer, ondan da İstanbul gibi dünya şehri, trafik sıkıntısında, büyük araçların şehre girmesinden kurtulmuş olur. Bu proje çok başarılı bir projedir, dünyada rekor sürede yapılan bir köprüdür" diye konuştu. 

Projenin çok başarılı olduğunu ve köprünün dünyada rekor sürede yapıldığını anlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Köprünün devreye girmesiyle beraber İstanbul'da zaman kaybından, trafik sıkışıklığındaki yakıt kaybından yılda 3 milyar lira tasarruf sağlanacak. Bunu göz önüne aldığınızda 2 yıl içerisinde köprü bedavaya geliyor. Şunu da vatandaşlarımızın bilmesini isterim; En pahalı hizmet olmayan hizmettir." 

Sayfa Yükleniyor...