Bakan Yılmaz'dan iş dünyasına çağrı

Kalkınma Bakanı Yılmaz, TÜSİAD, MÜSİAD, TUSKON, TÜMSİAD ve büyük ölçekli firmaları Doğu ve Güneydoğu'ya yatırım yapmaya davet etti.

Bakan Yılmaz'dan iş dünyasına çağrı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çözüm süreciyle birlikte özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki gelişmelere ilişkin soruları yanıtladı.

Kamu olarak son 10 yılda Doğu ve Güneydoğu'ya çok ciddi yatırımlar yaptıklarını söyleyen Yılmaz, eğitimden sağlığa, ulaştırmadan kırsala bir çok alanda yatırım yapıldığını ifade etti.

''Terörün ortadan kalkmasıyla, huzur ve güven ortamının pekişmesiyle özel yatırımlarda ciddi bir artış bekliyoruz. Bu yılın ilk 3 ayındaki başvurulara baktığımızda, bir önceki yıla göre sabit sermaye tutarında yüzde 200 civarında bir artış var'' diyen Bakan Yılmaz, şunları söyledi:

"Bir çağrıda bulunmak istiyorum: TÜSİAD, MÜSİAD, TUSKON, TÜMSİAD gibi bütün örgütlere, özellikle büyük ölçekli firmalara çağrıda bulunmak istiyorum: Burada uzun süredir kullanılmamış bir potansiyel var. Bu potansiyel, buraya yatırım yapanlara da büyük karlar sunacak bir potansiyel. Genç, dinamik bir nüfus var bölgede. Kamu yatırımlarımız belli seviyeye gelmiş durumda. Ortadoğu, Kafkaslar, Asya ile daha rahat bağlantılar kurmak mümkün bu bölgede.

Bütün bu avantajlarını düşündüğümüzde bu bölgeye yapılacak yatırımlar karlı yatırımlar olacaktır. Ama şu var; bugüne kadar özellikle büyük sermaye grupları bölgeye yeterince ilgi göstermediler. Gitseler, bu bölgeyi analiz etseler, inceleseler, görecekler ki burada çok karlı yatırım imkanları var. Bu yeni süreçte hem daha karlı işletmeler oluşması bakımından hem de bu huzur güven ortamına onların da katkı sunması bakımından özellikle büyük sermaye gruplarının bu bölgeye gitmesini temenni ediyorum, çağrıda bulunuyorum.''

Sayfa Yükleniyor...