Bankacılara özel enerji okulu

Enerji sektörünü tanıyan personele ihtiyaç duyan bankalar, pazarlama uzmanlarını eğitmeye başladı.

Bankacılara özel enerji okulu

Meclis'te kabul edilen yeni Elektrik Piyasası Kanunu, enerji sektöründeki oyuncuların yanı sıra, bu sektöre finansman sağlama yarışına giren bankaları da hareketlendirdi.

Enerji danışmanlığı firması ETRM'nin geçtiğimiz yıl başlattığı bankacılara yönelik enerji eğitimlerine ilgi arttı.

ETRM kurucu ortağı Candaş Gülez, yatırımların hızlandığı enerji sektörüne yönelik eğitimlerin yanı sıra, geçtiğimiz yıl enerji projelerini kredilendirmek isteyen finans kuruluşlarının talebi üzerine, bankacılara yönelik eğitim programları başlattıklarını söyledi.

Gülez, bugüne kadar yaklaşık 50'den fazla orta ve üst düzey bankacının katıldığı ve yoğun ilgi gören bu eğitimlerin, yeni Elektrik Piyasası Kanunu tasarısıyla daha yüksek bir taleple karşılaştığını anlattı. Gülez, gelen talebi karşılamak üzere yeni programlar açtıklarını ve açmaya devam edeceklerini belirtti.

Bankalarda bu eğitim ihtiyacını ortaya çıkaran nedenlere de değinen Gülez, "Enerji sektörü çok hareketli. Enerji projesini eline alan girişimci bankaların kapısına dayanıyor. Enerji çok spesifik bir alan. Büyük yatırımlar birbirini kovalıyor. Ve projeler de uzun genellikle çok uzun vadeli. Dolayısıyla klasik işletme kredileri girişimcinin ihtiyacını karşılamıyor. Yani proje finansmanı yapılması lazım. Bankacı arkadaşlar da uzmanı olmadıkları bu sektörde kendilerini geliştirme ihtiyacı duyuyor" dedi.

En yakın tarihli eğitimin 4-5 Nisan tarihlerinde olduğunu belirten Gülez "Şimdiden ciddi bir taleple karşılaştık. Eğitimlerin verimli geçebilmesi için kontenjanlarımızı sınırlı tutuyoruz. Ama yüksek talebi yeni programlarla karşılayacağız" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...