Başbakan Davutoğlu: Kıdem tazminatı konusunda çalışma yok

Başbakan Ahmet Davutoğlu, kıdem tazminatı konusunda özel bir çalışma olmadığını da söyledi.

Başbakan Davutoğlu: Kıdem tazminatı konusunda çalışma yok

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türk-İş'i ziyaretinin ardından yaptığı basın toplantısı düzenledi.

Kadın çalışanlara yönelik düzenlemeyle ilgili konuşan Davutoğlu, “Kadınlarımızın, hamilelik, annelik izni sonrasında, ilk çocuk için 2, ikinci çocuk için 4, üçüncü çocuk 6 aylık yarı zamanlı, tam ödemeli dönemden sonra istemesi halinde kısmı zamanlı olarak çocuklarının eğitimi, yaşına göre veya engelli ise çocuk, ona göre daha fazla imkan tanıyoruz. İşini kaybetmeden, çocuğuyla ilgilenebileceği bir dönemin tanımlanması, kesinlikle alternatif bir istihdam oluşturma çabası değil tamamıyla münhasıran bu konuyla ilgili bir düzenlemedir” dedi.

Kıdem tazminatı konusunda yeni bir çalışma olmadığını dile getiren Davutoğlu, “Kıdem tazminatı konusunda özel bir düzenlememiz şu anda yok. Bunlar hep konuşulacak. Kimseyi mağdur etmeden, işçilerimizin hukuklarını hiç bir şekilde zedelemeden bu hususları hep berabar ele alacağız” dedi.

Karayolları işçilerinin durumuyla ilgili de değerlendirmede bulunan Davutoğlu şöyle konuştu:

“Karayolları işçilerimizin durumuyla ilgili, Ulaştırma Bakanlığımız'la da yapılan çalışmalar neticesinde, kamunun ihtiyaç hissettiği istihdam sağlanacak ve yasal bir süreçte tamamlanmış olduğu için Karayollarındaki işçilerimiz, Yol-İş bünyesinde çalışan işçilerimizle ilgili önemli bir mutabakata varıldı. İnşallah onlarla da en kısa zamanda buluşup bu müjdeyi birlikte yaşayacağız.”

Sayfa Yükleniyor...