Başbakan olursa ‘Vegas’ kuracak

“Obama projeleri gibi olmayacak. Öyle projelerim var ki, Nobel Barış Ödülü’nü alacağım.”

Başbakan olursa ‘Vegas’ kuracak

Türkiye Genç İşadamları Derneği’nin gelenekselleşen salı yemeklerinin bu haftaki konuğu Şişli Belediye Başkanı, Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Başkanı Mustafa Sarıgül oldu.

Milliyet gazetesinin haberine göre; Başbakan olacağını belirten Mustafa Sarıgül, “İktidar yorgun. Herkesle kavgalı. Muhalefet ise 50 yıldır muhalefet. Türkiye umutsuz, tıkandı. Türkiye’nin yeni enerji kaynaklarına ihtiyacı var. Gülmeyen yüzleri güldüreceğiz. 6.5 milyon işsiz var, 15 milyon kişi asgari ücretin altında para kazanıyor. Bu sorunları çözeceğiz” dedi.

78 MİLYAR DOLARLIK GELİR
Türkiye’de yeni kaynak sağlamak için bir takım proje planları yaptıklarını belirten Sarıgül, “Las Vegas’ı inceliyoruz. Bu tarz bir bölge oluşturup 78 milyar dolarlık gelir elde edeceğiz. Gizli saklı yapılıyor bu işler, böyle bir bölgede kayıt altına da almış olacağız. Bunun dışında Haliç’i Karadeniz’e bağlıyacağız, İsviçre’de Lugano var, İstanbul’u da Lugano yapacağız” dedi. İktidara gelip Başbakan olması halinde yapacağı projelerden bahseden Sarıgül, Nobel Barış Ödülü’nü alan İlk Türk Başbakan olacağını söyledi. Sarıgül şöyle konuştu: “Obama projeleri gibi olmayacak. Öyle projelerim var ki, Nobel Barış Ödülü’nü alacağım.”

Sarıgül, yemekte TÜGİAD üyelerinin sorularını da yanıtladı. Sarıgül, işadamı Mehmet Yasuboğa’nın, “Kürtçe kelime biliyor musunuz?” sorusunu, “Ya herro ya merro” diye yanıtladı. Hükümetin yürüttüğü demokratik açılıma da değinen Sarıgül, “Açılımı uluslarası olarak ele almazsanız bir sonuç elde edemezsiniz. Açılım bu şekilde fonksiyonel değil, uluslararası boyutta çözülmesi gerekiyor. Ben kendi bölgemde sinagog ve kiliselere muazzzam yardımlar yaptım. Bayrağı ve toprağı bir olmak bizim için önemli. Biz gerçek laik bir çizgideyiz” diye konuştu.

Bir başka TÜGİAD üyesi Nesrin Serin ise Sarıgül’e “Yerel yöneticilikten geldiniz, ülkeye yönetmeye talipsiniz. İkisi aynı şey değil, aradaki açığı nasıl kapatacaksınız?” diye sordu.  Sarıgül, bunun dinyada örnekleri olduğunu, özgeçmişinde yer alan deneyimlerle bunu yapabileceğini ifade etti.

İşadamı Orkun Tosun ise bir programda bir senede Türkiye’nin tüm borçlarını ödemeyi taahhüt eden Sarıgül’e borçları bir senede bitirecek projesini sordu. Sarıgül, “Çok önemli projelerimiz var. Burada dile getiremem” dedi.


Sayfa Yükleniyor...