Yıldırım: Yüzde 3'ün altında büyüme ilave istihdam yaratmaz

Başbakan Yıldırım, Yatırım Danışma Konseyi toplantısında konuştu. Yıldırım, "Yüzde 3'ün altındaki büyümeler ülkede ilave istihdam yaratmaz, ekonomide sıçrama gerçekleştirmez" dedi. Yıldırım, yatırımcılara "Her şeyi açık açık söyleyin" mesajı verdi.

Yıldırım: Yüzde 3'ün altında büyüme ilave istihdam yaratmaz

Başbakan Binali Yıldırım, Yatırım Danışma Konseyi toplantısında konuşma yaptı.

Yıldırım şunları söyledi: "Yüzde 3'ün altındaki büyümeler ülkede ilave istihdam yaratmaz, ekonomide sıçrama gerçekleştirmez. Ekonomik kurguyu büyümeyi yüzde 5'in üzerinde tutmak için yapıyoruz. Mali disiplinden de vazgeçecek değiliz. Türkiye 3,5 ay önce büyük bir olay yaşadı, 15 Temmuz. Şaka gibi belki size ama silahlı darbe teşebbüsünü silahsız bir güçle  alt eden bir Türkiye'den bahsediyoruz.  

Biz yönetim olarak görevimiz sizlerin işini kolaylaştırmak, iş yapma iştahınızı artırmak. Yatırımı, üretimi siz yapacaksınız. Parayı siz kazanacaksınız. Ama birçok insana da hayatını idame ettirecek istihdam sağlayacaksınız. Bize düşen görev de sizin önünüzü açmak, çözüm üretmek, engelleri kaldırmak. Sizden şunu istiyorum. Her şeyi açık açık söyleyin, siyaset yapmayın. Söylersek şikayet anlamına gelir, alınırlar diye düşünmeyin. Gerçekleri bizden saklarsanız üzülürüz. Taş üstüne taş koyan herkesin başımız üzerinde yeri var. Yatırım yapan hiç kimseye biz yabancı gözüyle bakmayız. Bu ülkeye yatırım yapan bu ülkenin girişimcisidir. Bu ülke için çalışıyor.

2017 bizim için yatırım hamle yılı olacaktır. Yeni yeni desteklerimiz var. Bu kararları da bu toplantıda paylaşacağız."

14 FARKLI ÜLKEDEN CEO'LAR KATILIYOR

9. Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı'na 14 farklı ülkeden, 10 ayrı sektörde yer alan ve toplam ciroları 666 milyar dolar, toplam istihdamı da 1,5 milyon olan konsey üyeleri katılıyor.

Toplantıya Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Cyrill Muller, Alstom Başkanı ve CEO'su Henri Poupart Lafarge, Alzahid Group Holding CEO'su AbdulRahman Alzahid, APM Terminals Kıdemli Başkan Yardımcısı Teimen Meester, Bank of China Kıdemli Başkan Yardımcısı Qiang Liu, Bombardier Başkanı Laurent Troger, BP CEO'su Tufan Erginbilgiç, Burgan Bank CEO'su Eduardo Eguren, Gemalto Kıdemli Başkan Yardımcısı Tommi Nordberg, Khazanah Nasional Berhad İcra Direktörü Dato'Noorazman Abdul Aziz, Microsoft Bölge Başkanı Ali Faramawy, Mitsui&Co.Europe CEO'su Atsushi Kume, Mumtalakat CEO'su Mahmood Hashim Al Kooheji, Nesma Yönetim Kurulu Başkanı Saleh Al-Turki, Katar First Bank Yönetim Kurulu Başkanı Abdulla Fahad Ghorab Al Marri, Renault Başkan Yardımcısı Denis Le Vot, Sberbank CEO'su Herman Gref, Sojitz Avrupa CEO'su Shigeya Kusano, United Technologies Corporation Başkan Yardımcısı David Hess, ZTE Corporation CEO'su Zhang Renjun ve Vodafone Grubu Ticari Operasyonlar ve Strateji Dünya Başkanı Serpil Timuray katılıyor.

Sayfa Yükleniyor...