Başbakan'dan torunlarına oyuncak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan, Bağcılar'da yaptırılan ''212 İstanbul Power Outlet Alışveriş Merkezi''nin resmi açılış törenine katıldı.

Başbakan'dan torunlarına oyuncak

Erdoğan, farklı, modern mimarisiyle çevre düzenlemeleriyle park yerleri, kültür merkezleri, çocuk oyun yerleriyle 212 İstanbul AVM'nin İstanbul'un modern çevresine yakışan, hatta örnek teşkil eden bir alışveriş merkezi olduğunu bildirdi.
       
Özellikle de yaklaşık 1500 kişinin istihdam edilecek olmasının kendileri için farklı bir memnuniyet vesilesi olduğunu belirten Erdoğan, 230 bin metrekare kapalı alana sahip 115 milyon avroya mal olmuş böyle büyük ve modern bir alışveriş merkezini Ağaoğlu İnşaat'la beraber İstanbul'a kazandırdıkları için Akın Holding'i kutlayarak, emeği geçen herkesi Türk milleti adına tebrik ettiğini söyledi.
                         
''TÜRKİYE DEĞİŞİYOR''     
Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin üretimi artarken tüketiminin de arttığını, tüketimin israf ekonomisine dönüşmedikçe üretimi teşvik ettiğini dile getirdi.


''Şu alışveriş merkezlerinin ciro endeksini söyleyeyim. Oranla veriyorum. 2006'de 100 iken, bugün Aralık sonu itibarıyla 140'a ulaştı. Yani 2006'ya göre ciro indeksi yüzde 40 oranında artış kaydetti'' diyen Erdoğan, alışveriş merkezlerinde çalışanların indeksinin de yine 2006'ya göre yüzde 60 oranında artış gösterdiğini söyledi.
       
Erdoğan, alışveriş merkezleri artarken bazılarının alışveriş merkezlerine karşı fobisi bulunduğunu ifade ederek, ''Artık kusura bakmasınlar, biz kaliteye, ucuzluğa bakacağız. Devlet olarak görevimiz bu'' dedi.

Yani halka en ucuz, en kaliteli malı nerelerde ulaştırabileceklerine baktıklarını anlatan Erdoğan, ''Yoksa ücretler yüksek, kalite yok, çürük çarık... Olmaz. Bunun için de bu tür modern alışveriş merkezlerini halkımızın adeta arı kovanına dönüştürdüğü merkezler olarak görüyoruz'' diye konuştu.
        
Alışveriş merkezlerinin ciro ve müşteri sayılarının arttığını ifade eden Erdoğan, Bayrampaşa'da bulunan İstanbul Forum'a hafta sonu gelenlerin sayısının 100 bine ulaştığını vurguladı.
        
''Burası Bayrampaşa, bakın size Kadıköy'ü anlatmıyorum. Burada da bunu görürseniz şaşmayın'' dedi.
               
SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞININ YASA TASARISI HAZIRLIĞI    
    
Sanayi ve Ticaret Bakanlığının sektörün tüm taraflarıyla istişare, müzakere halinde bir yasa tasarısı hazırladığını belirten Erdoğan, bu tasarının Bakanlar Kurulunda müzakere edildikten sonra TBMM'ye gönderileceğini anlattı.
       
Erdoğan, ''Hiç kimseyi mağdur etme gayreti içinde değiliz. Esnafımızı asla haksız rekabete maruz bırakmadan dünya şartlarını, ülke şartlarını, ekonominin imkanlarını gözeterek inşallah bu yasayı çıkartacak ve sektörü rahatlatacağız'' diye konuştu.
        
Erdoğan, ''212''nin adının nereden geldiğini sorduğunu, telefon kodu olması nedeniyle ''212'' rakamının tespit edildiğinin kendisine söylendiğini dile getirdi.

ALIŞVERİŞ MERKEZİ GEZİSİ        
Erdoğan, konuşmasının ardından Akın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Akın ve beraberindekilerle kurdele keserek alışveriş merkezinin açılışını yaptı.
        
Erdoğan daha sonra alışveriş merkezinin en üst katındaki ''Lale Kokoreç'' adlı restorana giderek yemek yedi. Çıkışta kendisine sevgi gösterilerinde bulunan vatandaşlara el sallayan Erdoğan, çocuklara da hediye dağıttı.
        
Erdoğan, daha sonra bir oyuncak mağazasına giderek torunları için uzaktan kumandalı arabalar aldı. Dükkan sahibinin tüm ısrarlarına rağmen aldıkları oyuncakların tutarı olan 508 lira 70 kuruşluk ödemeyi kredi kartıyla yaptı.

212 İSTANBUL POWER OUTLET
Yaklaşık 5 ay önce hizmete açılan ''212 İstanbul Power Outlet'', perakendeci ve tüketicinin beklentileri doğrultusunda Power Center konseptini outlet ile birleştirerek Türkiye'nin ilk power outleti oldu.

212 İstanbul Power Outlet, İstanbul'da yaşayan ve çalışan her kesim bilinçli tüketiciye yaşamsal ihtiyaçlarını tek çatı altında sunmayı hedefliyor.

İstanbul'un hızla gelişen ve değişen şehir yaşam tarzına uygun olarak tasarlanan 212 İstanbul Power Outlet, 174 mağazası, zengin yiyecek?içecek alternatifleri, 9 adet sinema salonu, 3 bin 500 araçlık ücretsiz kapalı otoparkı ile ziyaretçilerine keyifli alışveriş ve eğlence imkanı sağlıyor. 212 İstanbul Power Outlet'de olası kazalara ve sağlık problemlerine karşı revir hizmeti de veriliyor.

Özellikle çocuklu ailelerin ilgi gösterdiği 3 bin metrekarelik çocuk eğlence alanıyla da 212 İstanbul Power Outlet, her yaştan misafire farklı olanaklar ve kolaylıklar sunuyor.





Sayfa Yükleniyor...