Başçı: Büyüme son çeyrekte hızlanır

Merkez Bankası Başkanı Başçı, dördüncü çeyrekten itibaren enflasyonun düşmesi ve büyümenin hız kazanmasının beklendiğini söyledi.

Başçı: Büyüme son çeyrekte hızlanır

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Tokyo'da yapılan Uluslararası Para Fonu-Dünya Bankası toplantılarında konuşma yaptı.

Merkez Bankası'nın fiyat istikrarını koruyup finansal istikrara katkı yapmak suretiyle büyümeyi desteklediğini belirten Başçı "Yılın son çeyreğinden itibaren Türkiye'de enflasyonun düşmesi ve büyümenin hız kazanması bekleniyor" dedi.

Başçı, büyümenin 2012'nin son çeyreğinde hız kazandıktan sonra 2013'te potansiyele yakın bir çizgi takip etmesinin beklendiğini kaydetti.

Rezerv opsiyonu katsayılarındaki artırımların Merkez Bankası'nın ve bankaların döviz likiditesini destekleyeceğinin altını çizen Başçı, "Gecelik borç verme faizlerinde yapılan indirimler bankaların ticari kredi faizlerinde ve kredi-mevduat marjlarında kademeli bir düşüşe yol açmaya başladı. Önümüzdeki dönemde Merkez Bankası bu iki alanda atacağı ölçülü adımlarla finansal istikrara katkı yapmaya devam edecek. Fiyat istikrarı öncelikli amaç olmayı sürdürecek" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...