Başka AIG'ler olmasın diye...

ABD Kongresi, uzun süredir tartışılan finans reformunu hayata geçirmeye bir adım daha yaklaştı. ABD Başkanı Obama, artık başka AIG'lerin olmayacağını söyledi.

Başka AIG'ler olmasın diye...

Obama hükümeti, ABD tarihinin en büyük finansal reformlarından birine imza atmaya giderek yaklaşıyor.

ABD senatosu dün 24 saat içinde hem partiler arası müzakareleri sonlandırdı, hem de tasarının nihai haline onay verdi. Böylece demokratlar, aylar süren müzakere sürecinden istediği sonucu almış oldu.

Reform tasarısının onaylanması için Kongre'nin Senato'dan çıkan taslak ile Temsilciler Meclisi'nden çıkan taslağı teke indirmesi gerekiyor.

Temsilciler Meclisi, kendi tasarısını Aralık ayında onaylamıştı. Bu sürecin birkaç hafta alabileceğini belirten uzmanlar, tasarının gelecek ay Obama'nın imzasına hazır hale gelmesini bekliyor.

ABD Başkanı Barack Obama, reform paketinin Senato'dan geçmesinin ardından yaptığı açıklamada, reformla birlikte artık finans kurumlarını vergi mükelleflerinin parasıyla kurtarma devrinin bittiğini söyledi.

Obama "Finansal reformla Amerikan halkı bir daha hiçbir zaman Wall Street'in hatalarının bedelini ödemeyecek. Artık vergi mükelleflerinin parasıyla fonlanan kurtarma olmayacak. Eğer büyük bir finansal kurum batarsa, bu kurumu ekonomimizi tehlikeye atmayacak şekilde küçültmeye yarayacak yöntemlere sahip olacağız. Finansal kurumların batmayacak kadar büyük hale gelmesini önleyecek yeni kurallar gelecek. Böylece başka AIG'ler olmayacak" dedi.

Obama, dürüst şirketlerin finansal reformdan korkmalarını gerektirecek bir durum olmadığını vurguladı.

Obama şunları kaydetti: "Bu reform serbest piyasayı boğmayacak. Bu reform piyasaya öngörülebilir, sorumlu ve mantıklı kurallar getirecek. Eğer iş modeliniz müşterilerinizi kandırma ve yasalardan kaçmaya dayalı değilse, bu kanundan korkmanızı gerektirecek hiçbir şey yok. Bu reform ekonomimizi güçlendirmek için atılan önemli bir adım."

Sayfa Yükleniyor...