Başkentin ray ağı 100 kilometreyi aşacak

Başkent, Ulaştırma Bakanlığına devredilen ve 2013 yılında hizmete sunulması öngörülen 40.7 kilometrelik hattın tamamlanmasıyla 100 kilometreyi aşan raylı sistem ağına sahip olacak. Bu sayede Kızılay, Batıkent, Sincan, Çayyolu, Kayaş ve Keçiören arasında ulaşım kolaylaşacak.

Başkentin ray ağı 100 kilometreyi aşacak

Ankara'daki 3 metro hattının hizmete girmesiyle başkentlilerin raylı sistem konforu artacak.        

Ankara'da 37.5 kilometreden oluşan Kayaş-Sincan banliyö hattı TCDD Genel Müdürlüğünce işletiliyor. 14.6 kilometre uzunluğundaki Batıkent-Kızılay Metro 1 hattı 28 Aralık 1997, 8.5 kilometre uzunluğundaki Dikimevi-AŞTİ Ankaray hafifraylı sistemi ise 30 Ağustos 1996'dan beri Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmet veriyor.        

Toplam 60.6 kilometrelik raylı sistem ağının bulunduğu başkentte, yarım kalan 3 metro hattının tamamlanmasıyla raylı sistem ağında önemli bir gelişme yaşanacak.        

Bu hatların Ulaştırma Bakanlığınca bitirilmesine yönelik devir teslim protokolünün imzalanmasıyla yüzde 95.31'i tamamlanan Kızılay-Çayyolu, yüzde 71.78'i tamamlanan Batıkent-Sincan ve yüzde 41.03'ü tamamlanan Tandoğan-Keçiören metrosunun 2 yıl içerisinde hizmete gireceği açıklanmıştı.        

Buna göre, Ulaştırma Bakanlığının toplam 40.7 kilometre uzunluktaki bu metro hatlarını 2013'te tamamlamasıyla Başkentte 101.3 kilometrelik raylı sistem ağı hizmet veriyor olacak.
        
YENİ METROLARDA İSTASYONLAR
Ankara Büyükşehir Belediyesince inşaatına ilk başlanan ve uzunluğu 15 kilometre olan Batıkent-Sincan metro hattında, Batı Merkez-Mesa-Botanik-İstanbul Yolu-Eryaman(1-2)-Eryaman(3)-Devlet Mahallesi-Fatih-GOP-Törekent ve OSB istasyonları yer alıyor.        

16.5 kilometre uzunluğundaki Kızılay-Çayyolu metrosu, Necatibey-Milli Kütüphane-Söğütözü-MTA-ODTÜ-Bilkent-Köy Hizmetleri-Beytepe-Ümitköy-Çayyolu1-Çayyolu2 istasyonlarından oluşuyor.        

Ankaralılar'ın hizmetine sunulacak 9.2 kilometrelik Keçiören metrosunun başlangıç noktasının Maltepe mi yoksa Tandoğan mı olacağı henüz netlik kazanmadı. Maltepe veya Tandoğan istasyonundan başlayacak bu hatta, EGO-AKM-ASKİ-Dışkapı-Meteoroloji-Belediye-Mecidiye-Kuyubaşı-Dutluk-Gazino istasyonları hizmet verecek.

Sayfa Yükleniyor...