Bakan Elvan'dan 3'üncü havalimanı eleştirilerine yanıt

Ulaştırma Bakanı Elvan, üçüncü havalimanına yönelik eleştirilere, "Biz denize bile havalimanı yaptık, bataklığı kurutmak zor değil" sözleriyle yanıt verdi.

Bakan Elvan'dan 3'üncü havalimanı eleştirilerine yanıt

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "üçüncü havalimanı bataklığa inşa ediliyor" eleştirilerine yanıt verdi.

Ordu-Giresun Havalimanı'nı örnek gösteren Elvan, "Biz denize bile havalimanı yapıyoruz, bataklığı kurutmak zor değil" dedi.

Arazinin bataklık olmasının devlete bir yük getirmeyeceğini bildiren Elvan, "Dünyanın pek çok gelişmiş ülkesi bataklık üzerine havalimanı yapmış. Onların kafaları 40-50 yıl öncesinde, bıraksınlar artık bu kafaları" diye konuştu.

Elvan konuk olduğu Kanal 7'deki programda şu ifadeleri kullandı:

"Konsorsuim gerekli teknİk çalışmaları yaptı. Dünyanın bu konudaki en önemli firmalarını getirdi buraya ve o bataklığı kurutarak, drene ederek suyu havalananı inşa edecek. Buarada zor bir durum yok.

Bugüne kadar 700'ün üzerine sondaj yaptılar. Şu anda çalışmalar gayet iyi gidiyor. Tüm etütlerini, sondajlarını, zeminle ilgili çalışmalarını tamamladıktan sonra da ve biz de tüm orman izinlerini Orman Genel Müdürlüğünden aldıktan sonra da yapım çalışmalarına başlayacaklar."

Sayfa Yükleniyor...