Batmanın eşiğindeki Deutsche Bank Twitter'ın bile gerisine düştü (Piyasa değeri olarak)

10 yıllık teknoloji şirketi Twitter 146 yıllık bankacılık devini geride bıraktı. Deutsche Bank'ın piyasa değeri 15.8 milyar dolara kadar indi ve 16.4 milyar dolarlık Twitter'ın gerisinde kaldı.

Batmanın eşiğindeki Deutsche Bank Twitter'ın bile gerisine düştü (Piyasa değeri olarak)

Deutsche Bank ve Twitter'ın ilk bakışta pek de fazla bir ortak noktası yok gibi. Biri güven krizi yaşayan 146 yıllık bir Avrupa bankası, diğeri ise sadece 10 yıl önce kurulmuş ABD'li bir sosyal medya platformu.

Financial Times gazetesinde yayınlanan bir makalede birbiriyle alakasız gibi görünen iki markanın bir karşılaştırması yer aldı. Finansal alanda ikisi de pek de başarılı olabilmiş değil. Buna karşın bankacılık devi Deutsche bugün piyasa değeri olarak çok az kişinin çalıştığı tek bir üretim tesisi bile olmayan Twitter'ın gerisine düştü. Bu sabah itibariyle Twitter 16,4 milyar dolar, Deutsche Bank ise 15.8 milyar dolar değerinde ve günden güne de eriyor...

İKİSİ DE ZAMANINDA İYİ BÜYÜDÜ AMA...

Batmanın eşiğindeki Deutsche Bank Twitter'ın bile gerisine düştü (Piyasa değeri olarak) - 1

Financial Times'ta iki şirket arasındaki karşılaştırma şu analizle değerlendirildi:

-Son günlerde yaşananlar ise bu başarısızlığın sonucu. Deutsche'nin kendini Alman şirketlerin yurtdışında büyümesini finanse etmek üzere kurulan bir banka kimliğinden uzaklaştırıp JPMorgan ve Goldman Sachs gibi küresel bir yatırım bankasına dönüştürme girişimleri hep sonuçsuz kaldı.

-Twitter ise 2013 yılında halka açıldığından bu yana genişlemeye çalışıyor. Gerçek bir medya platformu haline gelmesi için video ve fotoğraf gibi özellikler geldi. Ancak kullanıcıların tweet atmaya daha az zaman ayırmaya başlamasıyla büyüme yavaşladı. Şimdi ise şirketin satılması gündemde.

-Deutsche'nin ve Twitter'ın sorunları şanssızlık açıklanacak gibi değil. Her ikisinin de sektördeki rakipleri benzer sorunlar yaşamalarına rağmen sınırlarını aşarak büyümeyi başardı.

-Bugün Deutsche Bank ilk kurulduğu günlere geri dönmek istiyor. Kurumsal finansman ve varlık yönetimine yönelerek pahalı hale gelen yatırım bankacılığından uzaklaşmayı planlıyor. Twitter ise Google veya Disney gibi daha büyük bir şirketin kanatlarının altına girecek gibi.

-Kapitalizmin güzelliği de burada: Kaybolduğunuzda hemen yüzünüze vuruyor.

TÜRKİYE'DE BANKACILIKTA SORUN YOK

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Teknoloji
  • Finans
  • Twitter
  • Merkez Bankası

Sayfa Yükleniyor...