‘Bayat ekmek’ ikiye böldü

Ekmek Sanayi İşverenler Sendikası’nın ekmek israfını önleme kampanyası kapsamında bayat ekmeklerin fırınlarda tazeleriyle değiştirilmesi önerisine Fırıncılar Odası’ndan itiraz geldi.

‘Bayat ekmek’ ikiye böldü

“Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası" kapsamında bayat ekmeklerin taze ekmekle değiştirilmesi önerisi fırıncıları ikiye böldü.

Öneriyi ortaya atan Ekmek Sanayi İşverenler Sendikası Genel Sekreteri Cihan Kolivar, vatandaşların fırınlara yarım veya dilimlenmiş ekmek getirmeleri halinde bile tazesiyle değiştirebileceklerini söyledi.

Çalışmanın sendikalarına bağlı 2 bin 200 fırında 20 Şubat’ta başlayacağını belirten Kolivar, “Birisi almazsa diğerine gitsin vatandaş. Böyle olunca o fırıncı da mutlaka müşteri kaybetmemek için bu kampanyamıza destek verecektir'' ifadelerini kullandı.

Sendika Genel Sekreteri’nin bu sözlerine itiraz eden Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer, NTV'ye açıklamalarda bulundu.

'ENGELLEME DEĞİL DESTEKLEME'
Kendilerinin buna onay vermeyeceklerini dile getiren Özer, fırınların bayat ekmekleri kullanamayacağını söyledi.

Fikrin istişare edilmeden ortaya atıldığını söyleyen Özer, şunları kaydetti:

"Planlanmış bir şey yok ortada. Biz bu bayat ekmekleri aldık çöpe attık, tazelerini verdik. Aradaki farkı eğer sendika karşılayacaksa, bu işin maddi boyutu. Ama bu israfı engelleme değil destekleme kampanyasıdır.

Bayat ekmekleri gerek ızgaralarda gerek tavalarda ısıtıp tüketebiliyoruz. Şimdi bayat ekmeği hemen fırına götürüp yenisini alacağız ve böylece israf birse iki olacak. Evlerimizde bayat ekmek tüketilirken şimdi tüketilmez hale gelecek. Fırına iade edilen ekmek de direk çöpe gidecektir.

Kampanyayı hijyen açısından değerlendirirsek; aldığımız ekmekleri sattıktan sonra sorumluluğu bizden çıkar. Bu ekmeğin satıldıktan sonra hangi koşullarda saklandığınız bilemeyiz. Üzerlerine farklı yerlerden mikroplar bulaşmış ekmekler, üretilen yeni ürünlerde kullanılırsa vatandaşı zehirlemeyecek mi?

Yalnızca İstanbul'da değil, Türkiye'de hiçbir fırıncı bu kampanyaya uymayacaktır. Bu vatandaşı karşımıza almak anlamında değil, israfı daha da artıracağı içindir."

Sayfa Yükleniyor...