BBVA: Garanti'ye yatırım çok doğru karar

BBVA Yönetim Kurulu Başkanı Gonzales, BBVA’nın Garanti Bankası hisselerini satın alması konusunda çok doğru ve stratejik bir karar verdiklerini söyledi.

BBVA: Garanti'ye yatırım çok doğru karar

BBVA Yönetim Kurulu Başkanı Francisco Gonzales BBVA Genel Kurulu’nda banka ortaklarına yaptığı konuşmada, BBVA’nın Türkiye Garanti Bankası hisselerini satın alması konusunda çok doğru ve stratejik bir karar verdiklerini söyledi.

Türkiye’nin şu anda yatırım için en cazip ülkelerin başında geldiğini, 70 milyonun üzerindeki nüfusu, genç ve dinamik demografik yapısının olağanüstü bir potansiyel oluşturduğu belirtti.

Türkiye’nin büyüyen bir olarak dünya ekonomisinin büyümesine de önemli katkıda bulunduğunu söyleyen Gonzales, Garanti Bankası’nın da Türkiye’de bankacılık alanında en iyi marka olduğunu, kârlılığının yanında güçlü sermaye yapısı, etkin risk yönetimi, insan kaynağı ve teknolojisiyle büyük bir değer oluşturduğunu belirtti.

Gonzales, Türkiye’nin geleceğine inandıklarını ve Doğuş Grubu gibi güçlü bir grupla beraberliğin önemini vurguladı.

Gonzales, ortaklığa ilişkin işlemlerin ilgili otoritelerin onayları doğrultusunda önümüzdeki günlerde tamamlanmasını beklediğini sözlerine ekledi.

Sayfa Yükleniyor...