BBVA'nın 'ödeme'si İstanbul'dan yönetilecek

Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin, BBVA'nın Global Ödeme Sistemleri'nden Sorumlu Başkanı olarak atandı.

BBVA'nın 'ödeme'si İstanbul'dan yönetilecek

Garanti Bankası'nın hissedarlarından Banco Bilbao Vizcaya Argentaria S.A.'nın (BBVA) ödeme sistemleri operasyonu, İstanbul'dan yönetilecek.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, İspanyol bankanın geçen yıl 2 milyar Euro gelir elde ettiği, dünya çapında yaklaşık 1 milyon üye işyeri aracılığıyla 54 milyon kredi kartı kullanıcısına hizmet veren ödeme sistemlerini, BBVA'nın Global Ödeme Sistemlerinden Sorumlu Başkanı olarak atanan Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin yönetecek.

Sezgin, Ergun Özen ile birlikte Garanti Ödeme Sistemleri'nin Eş Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaparken, şirketin genel müdürlük görevini Onur Genç üstlenecek. Onur Genç, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcılığına da devam edecek.

Mehmet Sezgin'in bağlı olacağı BBVA'nın dünya çapındaki bireysel ve ticari bankacılık faaliyetlerinden sorumlu yöneticisi Jose María García Meyer-Dohner, Türkiye'nin ödeme sistemlerinde dünyanın en gelişmiş ve inovatif pazarlarından biri olduğunu, Garanti'nin ise 16 milyon kart ve 500 bin POS'u ile pazarın ''açık ara lideri'' olduğunu belirterek, ''Bu farkı yaratan ekibe 1999'dan beri liderlik eden Mehmet Sezgin'in, BBVA'nın 2 milyar Euro büyüklüğündeki ödeme sistemlerine yepyeni bir vizyon getireceğine inanıyorum'' yorumunu yaptı.

Mehmet Sezgin ise mobil teknolojilerin yardımıyla, nakitsiz bir toplum yaratma yolunda hızla ilerlediklerini vurgulayarak, ''Ödeme sistemleri sektörü çok önemli bir dönüşümden geçiyor. BBVA gibi dev bir yapı içerisinde global bir görev üstlenerek, bu dönüşümün yönlendiricileri arasında yer almaktan hem kendi adıma, hem sektörümüz ve Türkiye adına çok heyecanlıyım'' şeklinde değerlendirmede bulundu.

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen de Garanti'nin hissedarları BBVA ve Doğuş Grubu arasındaki ''güçlü ve uyumlu ilişki''nin, global bazda ortak gelişme ve büyüme platformlarının yaratılmasına olanak tanıdığını ifade etti.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İşletme Bölümü ve University of Massachusetts İş İdaresi (MBA) mezunu olan Mehmet Sezgin, çeşitli özel sektör bankaları ve MasterCard Europe'da çalıştı. 1999 yılından bu yana Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü olarak görev yapan Sezgin, Garanti Emeklilik ve Hayat, MasterCard Avrupa, Bankalararası Kart Merkezi ve Kredi Kayıt Bürosu Yönetim Kurulu Üyesi.

Sayfa Yükleniyor...