BDDK, Garanti'deki hisse devrinden memnun

BDDK Başkanı Bilgin, Garanti Bankası'nda hisse devri sonrasında muhatap sayısının aynı kalmasının kendilerini memnun ettiğini söyledi.

BDDK, Garanti'deki hisse devrinden memnun

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Tevfik Bilgin, Garanti Bankası'ndaki yüzde 18.60 oranındaki GE ve yüzde 6.29 oranındaki Doğuş Holding payının Banco Bilbao Vizcaya Argentaria S.A'ya (BBVA) satışı sonrasında Garanti Bankası'ndaki muhatap sayısının aynı kalmasının kendilerini memnun ettiğini belirtti.


Reuters'a söz konusu hisse satışıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Bilgin, BDDK olarak Türk bankacılık sistemindeki oyuncuların sahipliğine başından beri büyük önem verdiklerini belirterek, ''Bu anlamda Garanti Bankası özelinde GE ve Doğuş Grubu olmak üzere iki muhatabımız vardı. GE'ye ait hisselerin küçük paylara bölünmeyerek muhatap sayımızın bire düşmeden aynı kalması bizi mutlu etmiştir" dedi.

BDDK olarak bankacılık sisteminde, bir bankada yüzde 10'dan büyük pay sahibi ortak bulunmasını bir "güvence" olarak değerlendirdiklerini vurgulayan Bilgin, "Krizde yurtdışında, Avrupa'da gördüğümüz şu oldu ki, bazı bankalarda ortak yok, muhatap yok, çağırabileceğiniz kişi yok" değerlendirmesinde bulundu.

Bilgin, bu yapının Garanti Bankası'nda değişmemesinin BDDK tarafından olumlu değerlendirildiğini belirtti.

Sayfa Yükleniyor...