"BDDK, güçlü şirketlerle yola devam edecek"

Faizsiz konut sektörüne yönelik yasanın yürürlüğe girmesinin ardından önemli bir adım atıldı. İradi tasfiyelerle birlikte toplamda 29 faizsiz konut şirketinin tasfiyesine karar verildi. FuzulEv Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, bu kararın tasarruf finansman sistemini daha da güçlendireceğini ve vatandaş adına riski sıfıra indirmek için gerekli olduğunu söyledi.

"BDDK, güçlü şirketlerle yola devam edecek"

BDDK, faizsiz konut alanında faaliyet gösteren şirketlerle ilgili önemli bir karar aldı.

FuzulEv Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) tasarruf finansman faaliyeti yürüten şirketlere ilişkin açıklamalarını değerlendirdi.

Vatandaşları peşinatsız, faizsiz ve kredisiz sistemle ev ve otomobil sahibi yapan tasarruf finansman modelinde son dönemece girildiğini belirten Akbal, yasal düzenleme ile devlet kontrolüne intibak sağlamak için nisan ayında BDDK’ya başvuru yapan 35 şirketten 21'inin yeterliliği karşılamadığını anımsattı.

FuzulEv olarak iki seneden bu yana yasanın çıkması için görüşmeler yaptıklarını aktaran Akbal, "Yeterli sermaye gücü ve şeffaflığı olmayan bir çok şirket sisteme girmişti. Şimdi BDDK’nın titiz çalışmasıyla birlikte bizim gibi güçlü ve şeffaf şirketler intibaka hak kazanacak ve vatandaş için de risk kalmayacak" dedi.

ULUSLARARASI STANDARTLAR GÖZETİLİYOR

Akbal, tasarruf finansman modelinin Türkiye için çok değerli olduğunu ve BDDK'nın intibak sürecinde çok titiz ve dikkatli davrandığını vurguladı.

Yeterince sermayesi güçlü olmayan ya da şeffaflık konusunda BDDK'nın onayını alamayan şirketlerin elenmesi ile yalnızca Türkiye'de değil uluslararası piyasalarda da tasarruf finansman modeline olan itibarın artacağını aktaran Akbal, BDDK intibak sürecine başvuru yapan şirketlerin her yönüyle titizlikle incelendiğini ve uluslararası standartlara uygun olanlarla yola devam edileceğini bildirdi.

350 BİN KATILIMCININ YÜZDE 90'I İLK 7 ŞİRKETTE

Kalan güçlü ve şeffaf firmalar ile sürecin devam edeceğini söyleyen Akbal, "Tasarruf finansman modeline dahil olan 350 bin katılımcının yüzde 10'u tasfiye olan firmalar bünyesinde bulunuyor. Söz konusu tasfiye edilen şirketler yeni olduğu için vatandaşların bunlara çok fazla ödeme yaptıklarını düşünmüyoruz. BDDK’nın bu tasfiye edilen şirketlerdeki müşterileri, yola devam edecek güçlü şirketlere yönlendirmesi söz konusu olabilir. İlerleyen günlerde detaylar netlik kazanacaktır" diye konuştu.

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-play app-store Huawei App Gallery

Sayfa Yükleniyor...