Konut kredisi faizleri düşecek mi? BDDK'dan açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faizde indirim çağrısını değerlendiren BDDK Başkanı Akben, "Bireysel tarafta, konut tarafında, şirketlerin kredilerle desteklenmesini, faizler konusunda aşağı doğru bir yönün olmasını bekliyoruz. Bugün bankalarla toplantı yapacağız" dedi.

Konut kredisi faizleri düşecek mi? BDDK'dan açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konut kredisi faiz oranlarının yıllık yüzde 9'a doğru çekilmesi çağrısına Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'dan (BDDK) yanıt geldi.

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, "Bireysel tarafta, konut tarafında, şirketlerin kredilerle desteklenmesini, faizler konusunda aşağı doğru bir yönün olmasını bekliyoruz. Bugün sektörde faaliyet gösteren en büyük bankalar, Türkiye Bankalar Birliği ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği yöneticileri ile yapacağımız toplantıda bunları da konuşup değerlendireceğiz" dedi.

TAKSİT SAYISI ARTACAK MI?

Akben, sektörün kredi kartı taksit sayısının artırılması ve tüketici kredilerindeki vade süresinin uzaması beklentisine ilişkin, “Konuyu Merkez Bankası ile birlikte çalışacağız. Çalıştıktan sonra bu konuyu hükümetin gündemine getireceğiz" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...