'Beceremedim desinler!..'

AK Parti'li Kabak, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni  sert bir dille eleştirdi!

'Beceremedim desinler!..'

İZMİR - AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak, İzmir Büyükşehir Belediyesinin yıllardan beri metro çalışmalarını tamamlayamamasını eleştirerek, ''Büyükşehir Belediyesi 'Metroyu yapamıyorum, bunu beceremedim' diye ilan ederse, çalışmaların bitmesi için hükümet nezdinde girişimde bulunuruz'' dedi.

Büyükşehir Belediyesinin bazı hatlarda fizibilite çalışmaları yapmadan, altyapı hazırlamadan çalışmalara girdiği için çeşitli sorunların yaşandığını belirten Kabak, ''İzmir'deki metro çalışmaları binbir gece masallarına döndü. Ne yazık ki İzmir çok mağdur edildi. Çalışmalarda çok büyük başarısızlık var. Şu anda da bir başarısızlık örneğinin önünde duruyoruz. Belediyenin altyapısını hazırlamadan fizibilite çalışmalarını yapmadan tamamen popülizm kokan çalışması iflasla noktalandı'' dedi.

Bu hattın ihalesinin geçen yıllarda yapıldığını ve çalışmaların 2008'de bitmesi gerektiğini ancak bitirilemediğini, yerel seçimlerden önce 2009'da bitirilmesinin taahhüt edildiği halde çalışmaların yine tamamlanamadığını ifade eden Kabak şöyle konuştu:

''Şu anda hiçbir şey yok. Burası bitmedi. Sözleşmeler iptal edildi. Binaların yıkılma tehlikesi altında olduğundan dolayı proje mahkeme kararıyla durdu. Neden, çünkü projesi hatalıydı. Tünelin çok daha aşağılardan yerin altından gitmesi gerekiyordu. Et kalınlığı dediğimiz kalınlığı yeteri kadar yüksek tutmadılar. O nedenle binalarda çatlaklar meydana geldi. Bornova'ya kadar olan bölüm son ihalede iptal edildi. A'dan Z'ye bir yanlışlıklar zinciri devam ediyor. İzmir mağdur oluyor.


'BECEREMEDİM DİYE İLAN EDERSE ÇALIŞMADA BULUNURUZ'
Büyükşehir Belediyesi 'Metroyu yapamıyorum, başaramıyorum, bunu beceremedim' diye ilan ederse, çalışmaların bitmesi için hükümet nezdinde çalışmada bulunuruz. Böyle bir beyanda bulunursa, hükümetimiz tabi ki yardım edecektir. Sayın Başbakanımız da Ulaştırma Bakanımız da bunu defalarca dile getirdiler. 'İzmir için her şeyi yaparız.''

'İZMİR HALKINA SÖZ VERDİK!'
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentteki metro çalışmalarının taahhüt edilen tarihlerde tamamlanamamasına ilişkin olarak, İzmir'de 80 kilometrelik metro çalışması yürüttüklerini, büyük projelerde takvimlerin değişebildiğini hatırlattı. Kocaoğlu, ''Bizim İzmir halkına sözümüz var, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bu metroyu bitireceğiz'' dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Raylı Sistem Şube Müdürlüğü yetkilileri de, Evka 3 ile Bornova merkez arasında yapımına başlanan ve Ocak 2009'da tamamlanması planlanan metro hattının çalışmalarının, bölgede zeminin binalar için risk oluşturması nedeniyle durdurulduğunu kaydetti.

EMLAKTİMES

Sayfa Yükleniyor...