Benzin zammına boykot hazırlığı

Tüketici Derneklei Federasyonu akaryakıta yapılan son zamlar sonrasında boykot çağrısında bulundu.

Benzin zammına boykot hazırlığı

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Başkanı Ali Çetin, akaryakıttan alınan Özel Tüketim Vergisindeki (ÖTV) artışla kurşunsuz benzinin 3,16 lirayı bulduğunu belirterek, ''EPDK'nın tavan fiyat uygulamasıyla ilgili bunun bir 'orta oyunu' olduğunu açıklamıştık. Amaç gerçek bir akaryakıt fiyat indirimi değil, tüketiciyi psikolojik olarak indirim varmış gibi kandırmaktır'' dedi.

Çetin yaptığı yazılı açıklamada, ÖTV üzerinden alınan KDV ile birlikte zammın yüzde 9,2 olduğunu ifade ederek, bunun akaryakıtla sınırlı kalmayacağını, nakliye dahil petrol türevlerinin kullanıldığı tüm ürünlere yansıyacağına dikkati çekti.

Çetin, ''Zam, kriz ortamında geçim derdinden çok, açlıktan can derdine düşen tüketici için iğneden ipliğe en az yüzde 10 daha zam demektir'' dedi.

‘BOYKOTA HAZIRLANALIM’
''Maliyeti 1 lira olan benzinin 3 liranın üzerinde satılmasını'', ‘soygun’ olarak nitelendiren Çetin, özetle şunları kaydetti:

''Ülkemizdeki akaryakıt fiyat politikası, yıllardır tüketicinin 'kümesteki kaz gibi yolunması' esasıyla yürütülmektedir. Bu politika AKP tarafından da ısrarlı bir biçimde sürdürülmektedir. Dünyanın hiçbir ülkesinde görülmeyen bir uygulamayla vergiden vergi alınmaktadır. Tüketiciler olarak bu haksızlığın düzeltilmesini beklerken yapılan zam sorumsuzluktur.

Vergi adaleti için akaryakıtta gerçek bir indirim için tüketimden gelen gücümüzü, tüketme hakkımızı kullanalım. Akaryakıt boykotuna hazırlanalım.''

Sayfa Yükleniyor...