Bernanke'nin kaderini ekonomi belirleyecek

Fed Başkanı Bernanke'nin, Obama tarafından yeniden göreve atanıp atanmamasının ekonominin performansına bağlı olduğu yorumu yapılıyor.

Bernanke'nin kaderini ekonomi belirleyecek

ABD Merkez Bankası Fed'in Başkanı Ben Bernanke'nin kariyeri tartışılıyor.

BBC Business'te yer alan haberde, 31 Ocak 2010'da görev süresi dolacak olan Bernanke'nin, başkan Barack Obama tarafından yeniden göreve atanıp atanmamasının ekonominin performansına bağlı olduğu yorumu yapılıyor.

Haberde Fed Başkanı'nın geniş çevreler tarafından eleştirildiğine dikkat çekiliyor.

Bernanke'nin,, şirket varlıklarının satın alınması ve şirket birleşmelerinde arabulucu rolü üstlenmesinin,, Cumhuriyetçi geleneklere aykırı olduğunu düşünen birçok Cumhuriyetçi senatörün Fed Başkanı'ndan memnun olmadığı ifade ediliyor.

Demokrat kanatta da, Bernanke'nin krize karşı yeterince kararlı bir mücadele yürütmediği eleştirisi öne çıkıyor.

Ekonomistlerin ise büyük oranda Bernanke'nin kararlarını onayladığı ifade ediliyor. Aralarında Robert Schiller, Robert Merton ve Eric Maskin gibi ünlü isimlerin bulunduğu 250 ekonomistin yayımladığı ortak bir bildiride, Bernanke üzerinden yürütülen tartışmaların Fed'in bağımsızlığını tehlikeye attığı belirtiliyor.

Bildiride, "Fed'in faiz artırmaya ne zaman başlayacağı da yoğun tartışma konusu oluyor. Fed faiz artışı için doğru zaman olduğunu düşündüğünde dış baskılardan etkilenmeksizin bu kararını uygulamalı" ifadesi de yer alıyor.

Sayfa Yükleniyor...