Beşiktaş ile Vodafone'dan dev ortaklık

Beşiktaş, Vodafone ile 145 milyon dolarlık sponsorluk anlaşması imzaladı.

Beşiktaş ile Vodafone'dan dev ortaklık

Beşiktaş Futbol Yatırımları ve şirketin hakim ortağı Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği, Vodafone Telekomünikasyon ile toplam 145 milyon dolar tutarında anlaşma yaptı.

Beşiktaş Futbol Yatırımları tarafından KAP'a yapılan açıklamada, şirketin Vodafone ile 2014-2015 sezonundan başlamak üzere ana sponsorluk için 3+2 yıllık toplam 29 milyon dolar tutarında anlaşma yapıldığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, şirketin hakim ortağı Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği ile Vodafone arasında da 10+5 yıllık toplam 116 milyon dolar tutarında anlaşma yapıldığı ifade edildi.

Açıklamaya göre, söz konusu anlaşma reklam hakları, stadyum isim hakkı sponsorluğu ve stadyum teknoloji alt yapı yatırımlarını kapsıyor.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, İnönü Stadı'nın yerine yapılacak stadın "akıllı" bir stad olacağını ve kendi enerjisini kendi üreteceğini söyledi.

Statta sadece futbol oynanmayacağını belirten Orman, "Konserlerin de yapılacağı, moda merkezi olarak kullanılacak bir stat olacak" dedi.

Yeni stadın inşasına hemen başlayacaklarını söyleyen Orman, "Başka finansman modellerimiz de var, netleşsinler açıklayacağız" şeklinde konuştu.

Sayfa Yükleniyor...