Beylikdüzü'nden Kadıköy metrobüsle 82 dakika

Avcılar-Beylikdüzü metrobüs hattının temeli atıldı. 10 kilometrelik hat hizmete alındığında Beylikdüzü'nden Kadıköy'e 82 dakikada ulaşılacak. İnşaat 29 Ekim'de bitirilecek.

Beylikdüzü'nden Kadıköy metrobüsle 82 dakika

Avcılar-Beylikdüzü metrobüs hattının temel atma töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ''2011 yılı yatırım bütçemiz 7 milyar TL. 2011 yılı sonu itibariyle toplamda 43 milyar TL yatırım yapmış olacağız. Bunun yüzde 55'i ulaşımla ilgili'' diye konuştu.
        
Topbaş, bir şehrin hem fiziksel, hem ekonomik, hem de sosyal olarak gelişmesi gerektiğini vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:        

''İstanbul bir finans, iş ve ticaret merkezi oldu. Şehrimizi deprem riskine karşı yeniliyoruz ve çok ciddi yatırımlarla ulaşım, altyapı gibi sorunları aşıyoruz. İstanbul'da 44,1 kilometre raylı sistem devraldık, 78 kilometreye çıkardık. Şu anda 50 kilometreye yakın metro hattı inşaatı devam ediyor.

METRO ÇALIŞMALARINDA SON DURUM
- Kadıköy-Kartal hattı başta olmak üzere İkitelli ve Başakşehir'e gidecek olan hattın açılışını bu yıl yapacağız.
- Üsküdar-Ümraniye-Tepeüstü hattının ihalesini yaptık, ikinci ihale hazırlığımız Çekmeköy'e kadar devam edecek olan, Alemdağ'a kadar gidecek olan metro ihale hattımız var.
- Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy-Çağlayan-Kağıthane-Alibeyköy-Gaziosmanpaş a-Tekstilkent-Bağcılar-Mahmutbey 24,5 kilometrelik metro hattı 2 ay sonra ihaleye çıkacak.
- Bağcılar Kirazlı'dan 9 kilometrelik metro hattını da Bakırköy İDO iskelesine götürüyoruz.
- Seçimden sonra 25 kilometrelik Bakırköy-Beylikdüzü metro inşaatının ihalesini de Ulaştırma Bakanlığımız yapacak. Bu metro, Silivri'ye kadar gidecek olan metro.''
        
Beylikdüzü'nün İstanbul'un önemli ulaşım akslarından biri olduğunu belirten Topbaş, metrobüsten bu ilçedeki vatandaşların yanı sıra Esenyurt, Büyükçekmece, hatta Silivri ve Çatalca sakinlerinin de faydalanacağını belirtti ve şunları söyledi:

''Temelini attığımız 10 kilometrelik hat hizmete alındığında 82 dakikada buradan Kadıköy'e ulaşılabilecek. Günde bir milyon yolcunun taşınacağı bu hattın bize maliyeti 79 milyon TL.''

İNŞAAT 29 EKİM'DE BİTİRİLECEK
İnşaatın bitirilmesi için verilen sürenin yıl sonu olduğunu aktaran Topbaş, yapılan pazarlık sonrası yüklenici firma yetkililerinden inşaatı 29 Ekim'de bitirme sözü aldıklarını bildirdi.       

Topbaş, metrobüs sayesinde günde 242 ton akaryakıt tasarrufu sağlandığını ve 613 ton daha az karbondioksit salınımı gerçekleştiğini belirterek, büyük oranda da zaman kazancı sağlandığını belirtti.


Sayfa Yükleniyor...