Bilanço sezonu iyi başladı

ABD'de bilanço sezonunun iyi bir başlangıç yaptı. Alcoa'nın ardından Intel de son derece güçlü bir bilanço açıkladı.

Bilanço sezonu iyi başladı

Wall Street bilanço sezonuna parlak bir başlangıç yaptı. Önce Alcoa, ardından Intel'den gelen bilanço, piyasaların yüzünü güldürdü.

Dünyanın en büyük çip üreticisi Intel, Wall Street kapanışı sonrası 42 yıllık tarihinin en iyi bilançosunu açıkladı. Intel ikinci çeyrekte beklentilerin üzerinde hisse başına 51 sent, toplamda 2 milyar 900 milyon dolar net kar etti. Geçen yılın aynı döneminde 7 sent zarar eden şirketin, bu kez 43 sent kar açıklaması bekleniyordu. Gelirler ise yüzde 35 artarak 10 milyar 800 milyon dolara yükseldi. Bunun yanında Intel'in üçüncü çeyrek gelirini tahminlerin üzerinde 11,2-12 milyar dolar aralığında görmesi analistler tarafından olumlu karşılandı.

Intel CEO'su Paul Otellini, kurumsal müşterilerden gelen talebin güçlü olduğunun altını çizdi.

Wall Street'te bilanço sezonu bu hafta Alcoa ile iyi bir başlangıç yapmıştı. ABD’nin en büyük alüminyum üreticisi Alcoa, ikinci çeyrekte beklentilerin üzerinde hisse başına 13 sent, toplamda 136 milyon dolar net kar etti. Şirketin gelirleri yüzde 22 artarak, 5 milyar 200 milyon dolara yükseldi.

Piyasalar artık perşembe ve cuma günü açıklanacak bilançoları bekliyor. Perşembe günü Intel'in en büyüke rakibi AMD'nin yanısıra, JP Morgan ve Google bilanço açıklayacak. Cuma günü ise piyasalar, Bank of America, Citigroup ve General Electric'in 2. çeyrek bilançolarına odaklanacak.

Sayfa Yükleniyor...