Bilanço sezonu zararla açıldı

ABD'li alüminyum üreticisi Alcoa dördüncü çeyrekte 277 milyon dolarlık zarar açıkladı.

ABD'li alüminyum üreticisi Alcoa zararını dördüncü çeyrekte azaltmasına rağmen, dönem sonuçları beklentileri karşılamadı ve şirketin hisseleri yüzde 5'in üzerinde değer kaybetti.

Şirket dördüncü çeyrekte 277 milyon dolar, yani hisse başına 0.28 dolar zarar açıkladı. Şirketin zararı 2008 yılının dördüncü çeyreğinde 1.19 milyar dolar, yani hisse başına 1.49 dolar olmuştu.

Bilançosunu ABD borsalarında seans kapanışından sonra açıklayan Alcoa, yeniden yapılanma, özel kalemler ve vergi masrafları dışarıda bırakıldığında faaliyetlerinden hisse başına 0.01 dolar kâr etti. Thomson Reuters I/B/E/S verilerine göre analistler şirketin hisse başına ortalama 0.06 dolar kâr açıklamasını bekliyorlardı.

Şirketin gelirleri, 5.68 milyar dolardan 5.43 milyar dolara gerilemesine rağmen üçüncü çeyrek gelirlerinin yüzde 18 üzerindeydi.

Alcoa, global alüminyum talebinin 2010'da yüzde 10 artmasının beklendiğini ve havacılık, ticari gayrimenkul inşaatı ve sanayi tipi doğalgaz türbinleri dışındaki bütün pazarların üçüncü çeyrekte iyileşme gösterdiğini kaydetti.

Dow Jones sanayi endeksinde <.DJI> yer alan şirketler arasında bilançosunu en erken açıklayan Alcoa ile birlikte ABD şirket bilançoları sezonu da başlamış oldu.

Sayfa Yükleniyor...