Bill Browder: Vladimir Putin'in 200 milyar doları var

Hedge fon yöneticisi Bill Browder çok konuşulacak bir iddia ortaya attı. Browder'a göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 200 milyar dolarlık serveti var.

Bill Browder: Vladimir Putin'in 200 milyar doları var

Forbes dergisinin resmi rakamlarına göre, şu anda dünyanın en zengin kişisi 79,2 milyar dolarlık kişisel servetiyle Microsoft’un kurucusu ve efsane CEO’su Bill Gates.

Rusya'nın bir zamanlar en büyük yabancı yatırımcısı olan Hedge fon yöneticisi Bill Browder, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le ilgili olarak ilginç bir iddia ortaya attı.

Browder, Putin’in 200 milyar dolarlık bir serveti olduğunu öne sürdü.

CNN kanalında Ferid Zekeriya'nın sorularını yanıtlayan Browder, Putin’in kişisel servetini tahmin etmesi yönündeki bir soruya, ''Sanırım 200 milyar dolar'' cevabını verdi.

Bill Browder: Vladimir Putin'in 200 milyar doları var - 1 Bill Browder

''ÇALABİLDİĞİ KADAR ÇALDI''

Browder, “Rusya’da 14 yıldır tek güç olmasının ardından, ülkenin kazandığı paralar, okullara, yollara hastanelere harcanmayan paralar dikkate alındığında, bu paraların hepsinin mülke, İsviçre’deki banka hesaplarına, borsa yatırımlarına ve Putin ve çevresi için yatırım yapan hedge fonlara gittiğini söyleyebilirim” diye devam etti. Browder, Putin’in 1999’da başbakan, Mayıs 2000’de de cumhurbaşkanı olmasının ardından geçen ilk 8-10 yılda, çalabildiği kadar para çaldığını da iddia etti.

Sayfa Yükleniyor...