Bin 550 dolarlık arabada hayal kırıklığı

Hindistan’ın TATA şirketi tarafından üretilen dünyanın en ucuz arabası NANO satılmayınca yenilenmek ve tekrar piyasaya çıkmak için garaja çekildi.

Bin 550 dolarlık arabada hayal kırıklığı

2009 yılında TATA tarafından dünyanın en ucuz arabası olarak üretilen TATA NANO’nun en alt versiyonları piyasaya 100 bin Hint Rupisi (1550 ABD Doları) fiyatla satışa sunulmuştu.

Özellikle Hindistan gibi ülkelerde motosikletten otomobile geçmek isteyen dar gelirli halkı hedefleyen TATA NANO bu hedefine aracın talepleri karşılayamaması yüzünden ulaşamadı.

Piyasaya çıkmadan büyük sipariş alan ve aylar sonrasına söz verilen NANO’nun büyük ilgi görmesi bekleniyordu.

Aradan geçen zaman sürecinde TATA NANO’nun beklenen ilgiyi görmediğini fark eden şirket araçta iç ve dış dizayn, yakıt tüketimi ve kalitede değişiklikler yapma kararı aldı.

YENİ NANO ÖNÜMÜZDEKİ YIL PİYASADA
TATA Motors Ltd. Başkanı Cyrus Mistry yeni hedeflerinin gençler olduğunu söyleyerek yeni TATA NANO’ların büyük şehirlerin akıllı arabaları olacağını dile getirdi.

Yeni NANO’nun fiyatı hakkında bilgi vermeyen Cyrus aracın önümüzdeki yıl piyasaya sürüleceğini açıkladı.

Hindistan’ın en büyük aile şirketlerinden olan Ratan TATA'nın TATA grubu geçtiğimiz yıllarda iflasın eşiğine gelen İngiliz Land Rover ve Jaguar markalarını da bünyesine katmıştı.

Sayfa Yükleniyor...