Bingazi müteahhitlere açık

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Bingazi'deki müteahhitlerin Ramazan Bayramı'ndan sonra ülkeye gidebileceğini söyledi.

Bakanı Zafer Çağlayan, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Mehmet Tiryaki ve yönetim kurulu üyelerini kabulünde konuştu.

Basın mensupları Çağlayan'a, Libya'daki Türk şirketlerinin durumunu sordu.

Müteahhitlerin Ramazan Bayramı'ndan sonra ülkeye gidebileceğini belirten Çağlayan, ''Libya'daki işler kaldığı yerden devam edecek. Biz çok daha fazlasını ve birçok ülkenin bırakıp gittiği işleri yapacağız'' dedi.

Birkaç gün içinde Libya'daki durumla ilgili önemli toplantılar yapacaklarını ifade eden Çağlayan, ''İşadamlarıyla bayram öncesinde biraraya gelerek, değerlendirme yapacağız. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile de Libya'daki temasları ile ilgili görüşme yapacağız. Son gelinen nokta ve bizi ilgilendiren boyutuyla görüş alışverişinde bulunacağız'' diye konuştu.

Türkiye'nin kredi desteği sağladığı Libya'da yaşananlara kayıtsız kalmanın asla mümkün olmadığını anlatan Çağlayan, şunları kaydetti:

''Bingazi'deki müteahhitler Bayramdan sonra gidebilir. Bingazi'de işçi olanlar, şantiyelerini başlatacaklar. Kısa süre içinde de müteahhit ve işadamları heyetiyle Bingazi'ye gideceğiz. Tarihi ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Oradaki kardeşlerimizle biraraya gelmek, onlara moral vermek öncelikli amacımız.

"KALDIĞI YERDEN DEVAM EDECEK"
Libya'daki işler kaldığı yerden devam edecek. Biz çok daha fazlasını ve birçok ülkenin bırakıp gittiği işleri bizim müteahhitlerimiz yapacak. Libya, yeniden Türk yatırımlarının ve işadamlarının yatırımlarının daha fazla arttırdığı bir ülke haline gelecektir.

Şu anda Libya ulusal milli gücünü, fazlasıyla desteklediğimizi ifade etmek istiyorum. Bu çerçevede Libya'nın biran önce hak ettiği demokrasiyi, insan haklarını, bireysel özgürlüklerin sağlanmış olduğu yapıya geçmesi ve bölünmez birliği sağlamasını istiyoruz. Libya yine Kuzey Afrika coğrafyasında, dünya coğrafyasında çok önemli bir ülke olmaya devam edecektir. Bu günleri görmek sevindirici, bir an önce kardeş kanının durdurulması bizim en öncelikli beklentimiz.''

Sayfa Yükleniyor...