Bir Guatemala olamadık!

Moody's Yunanistan'ın notunu dört basamak düşürdü ama halen Türkiye'nin üzerinde bulunuyor. Orta Amerika ülkesi Guatemala'nın notu da Türkiye'den yüksek.

Bir Guatemala olamadık!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Yunanistan'ın notunu dört kademe indirerek A3'ten Ba1 seviyesine çekmesinin yankıları sürüyor.


Zor durumdaki Yunanistan'ın not indirimine rağmen halen Türkiye'nin üzerinde olması yeni bir tartışma başlattı.

Şu anda Türkiye'nin kredi notu Ba2 seviyesinde. Sonrasinda sırayla Ba1 ve Baa3 (yatırım yapılabilir seviye) bulunuyor. Bir başka deyişle, Türkiye'nin yatırım yapılabilir seviyeye çıkması için iki not artışı gerekiyor.

Yunanistan not indirimine rağmen halen Türkiye'nin bir basamak üzerinde. Yunanistan'ın AB üyesi olması nedeniyle Türkiye'nin üzerinde olduğu beilrtiliyor. Ancak Mısır da Ba1 notuyla Türkiye'nin bir basamak üzerinde olan ülkelerden biri.

Krizde ekonomisi adeta iflasın eşiğine gelen İzlanda da Baa3 ile Türkiye'nin üzerinde. Brezilya ve Bulgaristan da aynı nota sahip.

Kolombiya, Guatemala, Macaristan, Kazakistan, Tunus, Fas, Peru, Romanya ve Rusya notu Türkiye'den yüksek olan diğer ülkeler.

Bu ülkeler arasında en dikkat çekeni kuşkusuz Guatemala. Orta Amerika ülkesinin kredi notu Türkiye'nin bir basamak üzerinde. Moody's Guatemala'nın kredi notunu 1 Haziran'da bir basamak yükselterek Ba2'den Ba1'e çıkarmıştı.

Sayfa Yükleniyor...