Bir gün, 81 bin kişiye bedel

Alışveriş Merkezleri ve Perakenciler Derneği Başkanı Mehmet Nane, alışveriş merkezlerinin pazar günleri kapanması durumunda istihdam kaybının 81 bin kişi olacağını söyledi.

Bir gün, 81 bin kişiye bedel

CNBC-e'nin canlı yayınına katılan Alışveriş Merkezleri ve Perakenciler Derneği Başkanı Mehmet Nane, pazar günleri kapanması durumunda alışveriş merkezlerinde yüzde 18 istihdam kaybı, haftalık cirolarında da yüzde 25-30 civarında düşüş yaşanacağını kaydetti.


Nane, alışveriş merkezlerinin pazar günleri akşam 18.00'den sonra kapanması durumunda ise, en çok gıda ve eğlence sektörlerinin olumsuz etkileneceğini vurguladı.

Kriz nedneiyle alışveriş merkezlerinin kira kontratlarında indirimler yaptığını hatırlatan Mehmet Nane, ekonomideki toparlanmayla birlikte indirimlerin kısmen geri alınarak kiraların normalleştiğini kaydetti.

Nane, bu konudaki sıkıntıların da alışveriş merkezleriyle perakendecilerin aralarında uzlaşmasıyla çözülebileceğini dile getirdi.

Sanayi Bakanı Nihat Ergün, pazar günleri alışveriş merkezlerinin açık olacağını açıklamıştı. Ergün sadece marketler ve mağazaların pazar günleri saat 18.00’de kapanması yönünde bir çalışma yaptıklarını söylemişti.

Sayfa Yükleniyor...