Binali Yıldırım: Birikmiş vergi cezalarının hepsini kaldırıyoruz

Başbakan Yıldırım, Ankara'da oda ve borsa başkanlarına seslendi. ''Birikmiş vergi cezalarının hepsini kaldırıyoruz'' dedi.

Binali Yıldırım: Birikmiş vergi cezalarının hepsini kaldırıyoruz

Başbakan , Çankaya Köşkü'nde oda ve borsa başkanları ile bir araya geldi.

Yıldırım özetle şöyle konuştu;

"15 Temmuz Türk Siyasi Tarihi için dönüm noktasıdır. Milletimize,devletimize, huzurumuza kurşun sıktılar. 238 vatandaşımızı katlettiler. Şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Milli iradeyi hesaba katmadılar. Her şeyi hesap etmişler ama ülkesini, vatanını seven astsubay evladı Ömer Hasdemir'i hesap edememişler. Erol Olçok ve Abdullah Olçok'u hesap edememişler. İhanet hiçbir hainin yanına kar kalmaz. Bütün siyasetçilerimiz o gece demokrasiye sahip çıktı. İş dünyası ve sizler sahip çıktınız. 365 oda ve borsa açıklamalarda bulundunuz. Her akşam demokrasi nöbetinde yerinizi aldınız. Bütün Türkiye bir oldu, darbecilere karşı durdu. Biz OHAL'i kendimize ilan ettik çünkü bu ihanet şebekesini ülkenin bütün kılcal damarlarından atmak için buna ihtiyacımız vardı.

Damga vergisinde ciddi düzenlemeler yaptık, şirket kurumlarının tasviyelerini kolaylaştırdık, şirketlere vergi istisnası getirdik. Yatırımların üzerindeki vergiyi kaldırıyoruz. Vergi prim borçlarını da 36 aya kadar taksitlendiriyoruz. Birikmiş vergi cezalarının hepsini kaldırıyoruz, matrah artırımı getiriyoruz. Geçmişe sünger çekiyoruz. İşletme kayıtlarını düzeltme imkanı veriyoruz. Devlet size, işlerinize karşı hafiyelik yapmadı.

TCMB PİYASAYA MÜDAHALE ETMEDİ

Bankalar tıkır tıkır çalışıyor. Yabancılar mutsuz oldular. 79 milyon mutlu olduktan sonra gerisi teferruat. TCMB bir kuruş piyasaya para verme ihtiyacı duymadı. İlk gün dolarda oynama oldu sonra dengeyi buldu. Süreci bundan sonra beraber yürüteceğiz. Türkiye uçurumun kenarından dönmüştür. Bu örgütle bölücü PKK örgütü arasında zerre kadar fark yok. Bu şebeke inancımızı çaldı. Yerli ve uluslararası yatırımcıyı destekliyoruz. Bürokratik engelleri ortadan kaldırıyoruz. Bireysel emeklilik ile tasarrufları artıracağız. Yatırımların hız kesmeden devam etmesini sağlıyoruz.

Pazar günü İstanbul'da Demokrasi ve Şehitler Buluşması var. MHP Genel Başkanı katılacak CHP Genel Başkanı'nın gelmesini de ümit ediyorum. Sizleri ve camianızı bu önemli toplantıya davet ediyorum." 

Sayfa Yükleniyor...